PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Spalio 10 d. 19:30

Ukraina neigia žiniasklaidos pranešimus dėl galimų paliaubų

Pasaulis

Unsplash.com nuotr.

Rasa StrimaitytėŠaltinis: ELTA


323205

Ukrainos vadovybė kategoriškai paneigė italų žiniasklaidos pranešimą, kad Kyjivas pasirengęs paliauboms su Rusija palei dabartinę fronto liniją. „Tai netiesa“, – pareiškė Dmytras Lytvynas, prezidento Volodymyro Zelenskio patarėjas ir kalbų rašytojas, kurį cituoja agentūra „Interfax-Ukraine“.

Ukraina ir toliau laikosi 2022 m. rudenį paskelbtos taikos formulės, kuri paremta visišku rusų karių išvedimu iš Ukrainos valstybės teritorijos, pabrėžė jis.

Prieš tai Italijos dienraštis „Corriere della Sera“, nenurodydamas šaltinių, pranešė, kad V. Zelenskis pasirengęs paliauboms palei dabartinę fronto liniją, nepripažindamas jos oficialia siena. Mainais Vakarai esą turėtų įsipareigoti suteikti saugumo garantijas ir greitai priimti šalį į ES.

„Tikrai nėra mainų koncepcijos „žemė už saugumo garantijas“. Ar kitokių mainų formatų, – tinkle X rašė ir Mychailas Podoliakas, prezidento biuro vadovo Andrijaus Jermako patarėjas. – Be Rusijos pralaimėjimo nebus efektyvių saugumo garantijų, ir niekas jų nežadės“.

Vakarų žiniasklaidoje reguliariai pasirodo pranešimų, kuriuose kalbama apie paliaubas palei dabartinę fronto liniją, kad būtų galima pradėti derybas. Kyjivas tai visada neigia.

Ir Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas patikino, kad Rusija nėra gavusi atitinkamų signalų iš Rusijos. Pasak jo, yra daug kalbų, „tačiau niekas nesiima veiksmų šia kryptimi“.