PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Rugsėjo 22 d. 18:51

Ukraina ketina šiais metais dronų gamybos apimtimi aplenkti Rusiją

Pasaulis

Ukrainietiškas dronas. Ukrainos kariuomenės nuotr.

Gabija LebednykaitėŠaltinis: ELTA


319902

Ukraina šiais metais bepiločių orlaivių gamyba gerokai aplenks Rusiją, sekmadienį pareiškė šalies gynybos ministras.

„Mūsų pajėgumai yra keli milijonai bepiločių orlaivių ir mes galime juos pagaminti“, – Ukrainos televizijai sakė gynybos ministras Rustemas Umerovas.

Ukraina nesuteiks Rusijai šanso aplenkti jos šiame sektoriuje, nes jau šiais metais ji daug kartų padidins dronų gamybos apimtį, pridūrė R. Umerovas.

Kyjivas taip pat padarys viską, ką gali, kad žymiai padidintų raketų gamybą, sakė R. Umerovas. Vos prieš kelias savaites prezidentas Volodymyras Zelenskis paskelbė apie savo balistinės raketos kūrimą. Kyjivas tikisi, kad tai leis jam užbaigti Maskvos dominavimą ilgo nuotolio ginklų srityje. Kol kas Ukrainos partneriai neleidžia naudoti Vakarų raketų Rusijos teritorijoje.

Bepiločiai orlaiviai ir raketos turi didžiulę reikšmę pustrečių metų trunkančiame Rusijos kare prieš Ukrainą. Jie naudojami stebėti mūšio lauką, taip pat smūgiuoti taktiniams ir strateginiams taikiniams atokiuose regionuose.

Maskva taip pat pripažįsta bepiločių orlaivių svarbą. Vos prieš kelias dienas vykusiame Valstybinės ginkluotės komisijos posėdyje Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas gyrėsi, kad šiemet gamybos apimtis išaugo iki 1,4 mln vienetų. Kartu jis ragino ateinančiais metais toliau didinti gamybos rodiklius.