REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Birželio 12 d. 11:41

Ukraina atrėmė didelį rusų oro smūgį prieš Kyjivą

Pasaulis

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo nuotr.

Rasa StrimaitytėŠaltinis: ELTA


304461

Ukrainos gynyba naktį į trečiadienį atrėmė didelį Rusijos oro smūgį prieš sostinę Kyjivą. Rusų pajėgos, Ukrainos duomenimis, naudojo sparnuotąsias ir balistines raketas, taip pat bepiločius.

3 mln. gyventojų turinčiame mieste naktį girdėjosi priešlėktuvinės gynybos ugnis. Du kartus buvo paskelbtas oro pavojus – jis iš viso truko dvi valandas.

Krentančios raketų nuolaužos už miesto sukėlė kelis gaisrus, tinkle „Telegram“ pranešė Kyjivo srities administracija. Užsiliepsnojo neįvardytas pramoninis pastatas. Taip pat apgadinta degalinė, garažai ir keli privatūs pastatai. Nukentėjo vienas žmogus.

Karinių oro pajėgų duomenimis, į Kyjivą buvo paleistos keturios „Ch-101“ ir „Ch-555“ tipo sparnuotosios raketos ir viena hipergarsinė raketa „Kinžal“. Visos jos numuštos, pranešė karinių oro pajėgų vadas Mykola Oleščukas. Sunaikinti ir visi 24 į Ukrainą paleisti rusų koviniai dronai. Anot duomenų, gynėjai bejėgiai buvo prieš vieną „Iskander-M“ tipo balistinę raketą, paleistą į šalies pietus.

Ukraina daugiau kaip dvejus metus ginasi nuo Rusijos agresijos. Dauguma jos miestų nėra taip gerai apsaugoti nuo oro smūgių kaip Kyjivas.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA