PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Liepos 18 d. 15:27

Ukraina atakavo Rusijos bazę Kryme, teigia šaltinis Kyjive

Pasaulis

Ukrainos kariai. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo nuotr.

Živilė AleškaitienėŠaltinis: ELTA


310235

Ukrainos oro ir jūrų dronai smogė Rusijos kariniams objektams aneksuotame Krymo pusiasalyje, ketvirtadienį AFP sakė gynybos šaltinis Kyjive, kai kiek anksčiau Maskva pranešė apie naktį įvykdytą dronų ataką.

Ukrainos pajėgos pastaruoju metu suintensyvino dronų ir raketų atakas prieš Rusijos karinius objektus pusiasalyje, kurį 2014 metais užėmė Rusijos pajėgos.

Šaltinis sakė, kad per karinio jūrų laivyno ir Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) vykdytą operaciją prie Donuzlavo ežero vakarų Kryme, be kitų objektų, buvo apgadinta arba neutralizuota vadavietė ir šaudmenų sandėlis.

„Tai dar vienas priminimas priešui, kad Ukrainos Krymas virsta spąstais rusams, kur jie bus sistemingai naikinami“, – rašytiniuose komentaruose teigė šaltinis.

AFP negalėjo nepriklausomai patikrinti šių teiginių, o iš Maskvos nebuvo gautas skubus atsakymas dėl konkrečių objektų, kuriems, Kyjivo teigimu, buvo smogta.

Maskva anksčiau teigė, kad jos gynybos sistemos per naktį virš Krymo numušė 33 ukrainiečių dronus ir 10 jūrinių dronų, kurie buvo pasiųsti į pusiasalį.

Sevastopolio gubernatorius Michailas Razvožajevas anksčiau ketvirtadienį sakė, kad šiame Krymo mieste girdimas stiprus garsas buvo dėl Rusijos kariuomenės atsako „į bandymą atakuoti jūriniu dronu“.

Praėjusio mėnesio pabaigoje Maskva apkaltino Ukrainą įvykdžius mirtiną smūgį Kryme naudojant JAV raketas, per kurį žuvo mažiausiai keturi žmonės, įskaitant du vaikus, ir buvo sužeista daugiau kaip 150 žmonių, pranešė Rusijos paskirtos vietos valdžios institucijos.