PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Veidai2024 m. Birželio 14 d. 14:54

Ukmergiškis stipriausių ugniagesių gelbėtojų čempionate iškovojo antrąją vietą

Ukmergė

Etaplius.LTŠaltinis: Ukmergės rajono savivaldybė


304820

Birželio 7-8 dienomis Šiauliuose vyko 43-iasis Baltijos šalių stipriausio ugniagesio gelbėtojo čempionatas. Tarp beveik 100 jame dalyvavusių Estijos, Latvijos, Lenkijos bei Lietuvos priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybų ugniagesių gelbėtojų pirmą kartą buvo ir Ukmergės rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos atstovas – Valų ugniagesių komandos ugniagesys gelbėtojas Gytis Meilūnas.

G. Meilūnas iškovojo antrąją vietą individualioje rungtyje savivaldybių priešgaisrinių tarnybų, žinybinių priešgaisrinių pajėgų ir savanoriškų ugniagesių organizacijų kategorijoje. Tai pirmas toks aukštas ukmergiškio pasiekimas, kurio jis siekė nuolat stiprindamas fizinę ištvermę ir tobulindamas sportinės rungties įgūdžius.

Saulės mieste čempionatas vyko dvi dienas. Pirmąją dieną buvo varžomasi individualioje rung-tyje, taip pat vyko atranka į komandinės estafetės rungtį. Antrąją dieną sportininkai kovojo dvejetų rungtyje, jų laukė įtempti, didelių pastangų reikalaujantys startai komandinės estafetės ketvirtfinalyje, pusfinalyje ir finale.

Šio čempionato nugalėtojais tapo Lietuvos ugniagesiai gelbėtojai. Antrąją vietą užėmė latviai, o trečiąją – estai.

Pirmąją vietą estafetės rungtyje iškovojo Šiaulių priešgaisrinės gelbėjimo valdybos komanda, ant-rąją užėmė Panevėžio PGV komanda, o trečiąją – Latvijos ugniagesiai gelbėtoja

Ukmergiškio G. Meilūno sėkmė čempionate ypač pradžiugino Savivaldybės ugniagesių bendruomenę - bendradarbiai pasveikino kolegą ir palinkėjo jam ateityje dar svaresnių pergalių.

Tarnybos direktorius Rimvydas Lukošius padėkojo G. Meilūnui už ryžtą siekiant pergalės, pasidžiaugė jo pasiekimu ir pažymėjo, kad visa tai kas padaryta ruošiantis čempionatui ateityje tikrai pravers atliekant ugniagesio gelbėtojo pareigą. Tarnybos darbo tarybos pirmininkas Ramūnas Stankevičius, įteikdamas gėlių puokštę, vylėsi, kad dar ne kartą teks sveikinti G. Meilūną aukštų sportinių pasiekimų proga.