PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 23 d. 13:28

Ukmergiškiai dalyvavo Livanų miesto šventėje

Ukmergė

Neringa AdomavičienėŠaltinis: Ukmergės rajono savivaldybė


310857

Ukmergės rajono savivaldybės delegacija liepos 19–21 dienomis viešėjo Latvijoje, Livanų mieste. Šio miesto savivaldybės meras Andris Vaivods ukmergiškius pakvietė į miesto šventę „Dzivi Livani“.

Į Latviją vyko Savivaldybės tarybos narys Arnoldas Vilčinskas (delegacijos vadovas), Savivaldybės administracijos Žemės ūkio ir kaimo plėtros skyriaus vyr. specialistė Neringa Adomavičienė ir Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vyr. specialistė Aida Kravcova, vairuotojas Julius Eimontas.

Šventėje „Dzivi Livani“ taip pat dalyvavo Tarnovo Podgorne (Lenkija) ir Podolės Kameneco (Ukraina) savivaldybių atstovai.

Pirmąją viešnagės dieną buvome pakviesti pasimėgauti klasikinės muzikos vakaru, kuriame koncertavo Latvijos nacionalinės operos solistė Sonora Vaici ir Valstybinis akademinis choras „Latvija“ – didžiausias profesionalų choras Baltijos šalyse, bendradarbiaujantis su žymiausiais pasaulio orkestrais ir dirigentais.

Antrąją viešnagės dieną ukmergiškiai ir kiti svečiai lankė šventinius renginius, Livanų stiklo ir amatų centrą, kartu su vietos bendruomene dalyvavo nuotaikingoje šventinėje eisenoje, stebėjo šventės scenoje pasirodžiusių vietinių ir kviestinių žvaigždžių pasirodymus.