REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Gegužės 20 d. 17:27

Ukmergės rajone atidaryta Valentino Ivinsko fotografijų paroda „Lietuvos bažnyčios“

Ukmergė

Etaplius.LTŠaltinis: Ukmergės rajono savivaldybė


301775

Gegužės 18 d. Lukenskų namuose (Ateities g. 1, Kultuvėnų k., Veprių sen., Ukmergės r.) galerijoje „Chesiux“ atidaryta Valentino Ivinsko fotografijų paroda „Lietuvos bažnyčios“. Ši paroda pristatyta ypatingą dieną - per Sekmines Veprių parapijoje, kai nuo penktadienio iki sekmadienio meldžiamasi einant ir giedant Kalvarijas, ir nepaprastą naktį – Kultūros naktį, kai visą parą atviri muziejai.

Šalia V. Ivinsko 42 fotografijų, rodoma mažytė Veprių bažnyčios nuotrauka, kurią padovanojo Saulius Pilinkus – „Daiktų istorijų“ autorius. Ši fotografija brangi tuo, kad joje Veprių bažnyčia nufotografuota prieš karą 1937 metais. Nuotraukoje ji yra su bokštu, kuris 1944 m. buvo sugriautas, o po karo nebuvo pilnai atstatytas.

Apie Valentiną Ivinską.

Jo gyvenimą galima skirti per pusę ir pirmą dalį palikti kombinuotų kadrų operatoriui ir liaudiškai pavadinti “kinošniku”, o paskutinius 40 metų jau galima jį vadinti fotografu. Kai 1983 metais palikęs Lietuvos Kino studiją nuėjo dirbti į Enciklopedijų leidyklą fotografu, čia ir pasiliko iki pat pensijos. Tada buvo išvažinėta visa Lietuva fotografuojant įvairius objektus enciklopedijai. Tarp jų - bažnyčias, kurių atvaizdų mažą dalį ir matome šioje antroje autoriaus personalinėje fotografijų parodoje.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA