PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sportas2024 m. Rugpjūčio 19 d. 10:13

Ukmergės mero taurė – ukmergiškio žirgininko rankose

Ukmergė

Dainiaus Vyto nuotr.

Etaplius.LTŠaltinis: Ukmergės rajono savivaldybė


314442

Šeštadienį, rugpjūčio 17 dieną, Ukmergės miesto hipodrome vyko azartiškas renginys - ristūnų žirgų lenktynės Ukmergės rajono savivaldybės mero taurei laimėti.

Lenktynėse su savo žirgais dalyvavo vadeliotojai iš Ukmergės, Utenos, Vilniaus, Panevėžio, Širvintų, Zarasų, Alytaus rajonų, taip pat svečiai iš Latvijos.

Pirmąjį važiavimą ir Ukmergės mero taurę laimėjo ukmergiškis Dainius Perednikas su žirgu J.J. Briliant boy, antrąją vietą užėmė - Ernestas Juškauskas su žirgu Sorana, o trečiąją – Eimantas Klebauskas su Lyderiu. Abu vadeliotojai iš Alytaus.

Antrame važiavime dėl UAB „Natureka“ ir Dariaus Vinckaus įsteigtų prizų varžėsi keturi vadeliotojai. Ir šiame važiavime pirmasis finišą pasiekė D. Perednikas, tik šįkart - su Larriganu, antra buvo ukmergiškė Monika Vinskutė su Galatėja, o trečia – viešnia iš Latvijos Ilzė Rudzitė su žirgu Siberian Ziggy. Šis važiavimas tradiciškai kasmet skiriamas a.a. ukmergiškio vadeliotojo Jono Vinckaus atminimui.

Trečiame važiavime dėl UAB „Ukmergės melioracija“ prizų kovojo šeši vadeliotojai, laimėjo Vitas Petrauskas su žirgu Gugle Cass iš Alytaus, antras liko uteniškis Saulius Matulevičius su žirgu Magis, o trečia – širvintiškė Gedvilė Vinslauskaitė su žirgu Čirvas.

Paskutiniame važiavime minimalia persvara pirmąją vietą laimėjo latvė I. Rudzitė su žirgu Salamandra, antras buvo Edvardas Vinskus su žirgu Gvazdikas, trečia – latvė Sandra Saikonė su žirgu Victory boy T.G.

Varžybas stebėjo bei renginio dalyvius ir žiūrovus pasveikino Ukmergės rajono savivaldybės meras Darius Varnas ir Lietuvos Respublikos Seimo narys Algirdas Stončaitis.

Meras D. Varnas padėkojo rajono žirgų sporto entuziastui E. Vinskui už iniciatyvas ir žirginio sporto puoselėjimą, įteikė jam padėkos raštą bei atminimo dovaną. Ukmergiškiai žirgininkai E. Vinskui padovanojo proginį UAB „Ukmergės duona“ duonos kepalą.

Renginio organizatoriai: Ukmergės rajono savivaldybė ir viešoji įstaiga „Respublikinė lenktyninių žirgų lyga“.

Organizuojant renginį taip pat prisidėjo E. Vinskus bei ukmergiškiai žirgų sporto atstovai Gintaras Radzevičius, Vigimantas Perednikas.