PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 20 d. 14:04

Ukmergėje vyko Pabaltijo vokiečių aviganių čempionatas

Ukmergė

„Lietuvos vokiečių aviganių savininkų klubas“ asociacijos nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Ukmergės rajono savivaldybė


314685

Ukmergės rajono savivaldybės merą Darių Varną ir administracijos direktorę Ingą Pračkailę pasiekė asociacijos „Lietuvos vokiečių aviganių savininkų klubas“ prezidento Antano Butkaus padėka už nuoširdų bendradarbiavimą ir indėlį organizuojant Pabaltijo vokiečių aviganių čempionatą.

Pabaltijo vokiečių aviganių čempionatas – „BALTIC SIEGER‘2024“, kas trejus metus į Lietuvą suburiantis vokiečių aviganių veislės mylėtojus ir profesionalus, šiemet rugpjūčio 10-11 dienomis vyko Ukmergėje, miesto stadione.

Į Ukmergę susirinko 200 įvairaus amžiaus (nuo 4 mėn. ir virš 10 metų) vokiečių aviganių veislės atstovų, atvykusių ne tik iš Lietuvos veislynų, bet ir iš kitų šalių - Lenkijos, Estijos, Latvijos, Slovakijos, Suomijos, Švedijos, Vokietijos ir k.t.

Čempionatas buvo atviras visiems lankytojams, o ukmergiškiai turėjo unikalią progą susipažinti su šios veislės šunimis bei jų veisėjais. Žiūrovai galėjo pasigrožėti ir įsitikinti, kodėl vokiečių aviganiai yra viena populiariausių šunų veislių. Čempionato metu įspūdingo stoto vokiečių aviganiai demonstravo puikų temperamentą, veržlumą judant ir tarpusavio ryšį su vedliu.

Pabaltijo vokiečių aviganių čempionato metu nugalėtojams buvo įteiktos Ukmergės rajono savivaldybės mero taurės, kuriomis buvo apdovanoti nugalėtojai ne tik iš Lietuvos, bet ir Suomijos, Estijos bei Latvijos. Čempionato metu visi dalyviai ir jų šeimininkai buvo apdovanoti suvenyrais su Ukmergės miesto simbolika.

„Džiaugiamės, kad tokie išskirtiniai renginiai pritraukia į Ukmergę ne tik šios šunų veislės entuziastus iš viso pasaulio, bet ir padeda mūsų miestui tapti svarbiu tarptautinėje vokiečių aviganių veisėjų bendruomenėje“, - teigė Ukmergės rajono savivaldybės meras D. Varnas.