PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Gatvė2024 m. Birželio 18 d. 14:23

Ukmergėje atidaryta rekonstruota Vaitkuškio gatvė

Ukmergė

M. K. Kuliešio nuotr.

Goda JuzėnaitėŠaltinis: Ukmergės rajono savivaldybė


305327

Ukmergės rajono savivaldybės meras Darius Varnas, vicemeras Eugenijus Kuodelis, administracijos direktorė Inga Pračkailė bei Statybos ir infrastruktūros skyriaus vedėjas Tadas Balžekas kartu su UAB „Rodsta“ ir UAB „Stansefabrikken“ kolektyvu atidarė Pašilėje esančią Vaitkuškio gatvę.

Prieš metus Savivaldybei gavus finansavimą iš Lietuvos Respublikos Ekonomikos ir inovacijų ministerijos buvo sėkmingai užbaigta Pašilėje esančios Vaitkuškio gatvės rekonstrukcija. Šis projektas – tai reikšmingas žingsnis, siekiant pagerinti verslo plėtros sąlygas Ukmergės rajone, sudaryti palankias, modernias susisiekimo galimybes lengvajam ir sunkiasvoriam transportui bei pagerinti darbo vietų pasiekiamumą ir eismo saugumą. Projekto įgyvendinimui iš Ministerijos buvo gauta beveik 350 tūkst. Eur.

Primename, kad Savivaldybės administracijos Strateginio planavimo, investicijų ir verslo plėtros skyrius parengė paraišką, kurios tikslas buvo sutvarkyti viešąją susisiekimo infrastruktūrą, vedančią į Pašilėje įsikūrusį UAB „Ukmergės pramonės parką“. Iš 23 gautų paraiškų, tik 8 buvo atrinktos finansavimui, tarp jų ir Ukmergės projektas.

Rekonstruotas 430 metrų ilgio Vaitkuškio gatvės ruožas buvo kapitaliai suremontuotas, įrengta nauja asfaltbetonio danga, atstatyti pagrindai, dešinėje pusėje įrengtas 1,5 metro pločio pėsčiųjų takas, pritaikytas neįgaliesiems, atnaujinti lietaus nuotekų tinklai, modernizuotas apšvietimo tinklas, įrengtos kabelinės elektros linijos ir LED šviestuvai.

„Mūsų organizacijos viena iš kertinių vertybių yra bendradarbiavimas. Džiugu, kad ir miesto savivaldos organizacijoms nesvetima ši vertybė. Malonu matyti, kad miesto valdžia atliepia verslo ir gyventojų poreikius, ir linkiu, kad šis įgyvendintas projektas taptų gražiu pavyzdžiu ateities iniciatyvoms.“,- teigė UAB „Stansefabrikken“ generalinis direktorius Giedrius Zeniauskas.

Gatvės atidarymo metu Savivaldybės meras D. Varnas dėkojo projekto iniciatoriams ir pabrėžė, kad Ukmergės rajono savivaldybė, bendradarbiaudama su verslu ir bendruomene, toliau sieks kurti palankią aplinką miesto plėtrai ir gyventojų gerovei.