PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Gamta2024 m. Birželio 11 d. 09:13

Ugniagesiai rinko į Kražantės upę iš vilkiko išsiliejusį kurą

Kelmė

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento nuotr.

EtapliusŠaltinis: Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas


304269

Kelmės ugniagesiams vakar teko užduotis rinkti Kražantės upėje iš vilkiko išsiliejusį ir pasklidusį kurą. Tokio pagalbos prašymo jie sulaukė vakar apie 17 valandą. Pasirodo, incidentas įvyko, kai buvo surenkama po miesto šventės pakrantėje likusi įranga.

Kaip nurodo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, vakar Kelmėje, Raseinių gatvėje, Draugystės parke, dėl pažeisto vilkiko „MAN“ kuro bako į Kražantės užtvanką pasklido naftos produktai (200 m² plote), į aplinką išsiliejo apie 350 l dyzelino.

Teršalams sustabdyti nuo kranto iki vandens tramplynų pastatyta 18 m ilgio užtverianti bona, už jos pastatyta 36 m absorbuojanti bona.
Panaudotas chemikalų siurblys teršalų surinkimui nuo vandens paviršiaus. Tekėjimas sustabdytas. 8 bonos po 2 m buvo išvežtos utilizavimui, ekskavatoriumi iškasta ir išvežta 24 m³ grunto, panaudota 100 l dispergento mišinio, 75 kg biraus sorbento, kitos priemonės.

Teritorija aptverta, baigiamieji darbai bus tęsiami ir šiandien, birželio 11 dieną.

Kaip naujienų portalui Etaplius.lt patikslino Kelmės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovai, incidentas įvyko, kai pakrantėje buvo surenkama po savaitgalį vykusios miesto šventės likusi įranga. Tam ir buvo atvykęs vilkikas, kuris lietaus paplautame grunte užklimpo. Ugniagesiai įtaria, kad galėjo nutrūkti vilkiko kuro žarnelė ir tokiu būdu jis pasklido į aplinką.

Įvykis tiriamas.