PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Gatvė2024 m. Gegužės 21 d. 16:05

Ugdymo įstaigų stovėjimo aikštelėse įrengta daugiau vietų žmonių su negalia transportui

Marijampolė

EtapliusŠaltinis: Marijampolės savivaldybė


301901

Kiekvienais metais Marijampolės savivaldybė skiria lėšas ir dėmesį infrastruktūros gerinimui ir pritaikymui visiems gyventojams. Vykstant pastovioms permainoms ne tik Lietuvos, bet ir visos Europos mastu, vis daugiau ir plačiau yra kalbama apie socialinę integraciją. Žmonių su negalia integravimas į visuomenę bei viešosios infrastruktūros pritaikymas jų poreikiams – svarbus kiekvieno miesto uždavinys. Marijampolės savivaldybės Eismo saugumo komisija dažnai sulaukia kreipimųsi su prašymais įrengti žmonėms su negalia skirtas automobilių stovėjimo vietas daugiabučių gyvenamųjų namų kiemuose, prie parkų ir kitose visiems prieinamose vietose.

Šiais metais net prie 31 švietimo įstaigos buvo įrengtos arba atnaujintos parkavimo vietos asmenims su negalia. Į šią iniciatyvą buvo įtrauktos ne tik mokyklos ir darželiai, bet ir Marijampolės sporto centro objektai.

Pasak Marijampolės savivaldybės vicemerės Agnės Pavelčikienės, šie pokyčiai yra svarbūs ne tik ugdymo įstaigoms, bet ir visai savivaldybės bendruomenei: „Džiugu, kad ugdymo įstaigos inicijuoja ir kreipiasi į Savivaldybės administraciją su prašymais įrengti specialias vietas žmonėms su negalia. Tokio prašymo sulaukėme pernai metais iš vienos iš ugdymo įstaigų ir supratome, kad reikia šią iniciatyvą išplėtoti. Susisiekėme su visomis ugdymo įstaigomis ir pasiūlėme įrengti parkavimo vietas asmenims su negalia prie kiekvienos iš jų. Suderinus su įstaigomis, buvo kreiptasi į Eismo saugumo komisiją, kuri siūlymui pritarė. Džiaugiamės ir skatiname visus svarbius pokyčius, kurie palengvina kasdienį gyvenimą žmonėms su negalia. Ir ši iniciatyva įrodo, jog gyventojai yra bendruomeniški ir supratingi vieni kitų atžvilgiu“.