PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Pasaulis2024 m. Spalio 23 d. 19:01

Turkijoje per išpuolį prieš gynybos įmonę žuvo keturi žmonės, 14 sužeista

Pasaulis

Turkija / Stop kadras

Živilė AleškaitienėŠaltinis: ELTA


325558

Trys žmonės žuvo ir dar 14 buvo sužeisti per išpuolį prieš svarbiausią Turkijos gynybos įmonę netoli Ankaros, trečiadienį pranešė Turkijos vidaus reikalų ministras.

„Turime tris kankinius ir 14 sužeistųjų per išpuolį“, – platformoje „X“ parašė Ali Yerlikaya, pridurdamas, kad „du teroristai buvo neutralizuoti“ per incidentą valstybinės įmonės „Turkish Aerospace Industries“ (TAI) būstinėje, kurį jis anksčiau pavadino „teroristiniu išpuoliu“.

NATO vadovas Markas Rutte per pokalbį su prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu po kruvino išpuolio prieš gynybos įmonę pasiūlė aljanso paramą Turkijai.

„Ką tik kalbėjau su (prezidentu) Erdoganu apie teroro išpuolį Ankaroje. Mano žinia buvo aiški: NATO palaiko Turkiją“, – parašė M. Rutte platformoje „X“.

Tuo tarpu R. T. Erdoganas atvyko į Rusijos Kazanės miestą, kur vyksta BRICS aukščiausiojo lygio susitikimas, ir čia susitiko su prezidentu Vladimiru Putinu – šis taip pat pareiškė užuojautą dėl kruvino išpuolio prieš gynybos įmonę netoli Ankaros.

„Mums labai malonu Jus pasveikinti Kazanėje, tačiau prieš pradedant mūsų darbą norėčiau pareikšti užuojautą dėl teroro išpuolio“, – sakė V. Putinas pokalbio su Turkijos vadovu pradžioje.

R. T Erdoganas pasmekė šį „bjaurų teroro išpuolį“, pridurdamas, kad per išpuolį gynybos bendrovės patalpose sostinėje Ankaroje žuvo keturi žmonės.

Turkijos aviacijos ir kosmoso technologijų bendrovė TUSAS (angl. TAI) kuria ir gamina aviacijos ir kosmoso sistemas, pavyzdžiui, kovinius orlaivius ir dronus.