PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Pasaulis2024 m. Spalio 9 d. 16:06

Turkija užblokavo prieigą prie susirašinėjimo platformos „Discord“

Pasaulis

Turkija paskelbė surengusi aviacijos smūgių prieš Siriją ir Iraką / Alfa.lt

EtapliusŠaltinis: BNS


322976

Turkija trečiadienį užblokavo prieigą prie platformos „Discord“, teigdama, kad nori apsaugoti vaikus ir jaunuolius nuo prievartos internete, pranešė teisingumo ministras.

Turkijos ryšių institucija BTK tokį žingsnį žengia po to, kai teismas Ankaroje priėmė sprendimą dėl, neva, įtarimų, kad platforma buvo naudojama „seksualiniam vaikų išnaudojimui ir nepadorumui“.

„Esame pasiryžę apsaugoti savo jaunimą ir vaikus (...) nuo žalingų ir nusikalstamų publikacijų socialiniuose tinkluose ir internete“, – rašė Turkijos teisingumo ministras Yilmazas Tuncas socialiniame tinkle „X“.

„Discord“ – Jungtinėse Valstijose įsikūrusi platforma, labai populiari tarp vaizdo žaidimų gerbėjų, taip pat naudojama kaip daugelio įmonių vidinės komunikacijos sistema ir tapo alternatyva žmonėms, kurie atsisakė „X“ ir „Facebook“.

Turkijos žiniasklaidos pranešimuose teigiama, kad kai kurie „Discord“ naudotojai skelbė žinutes, kuriose sveikino penktadienį Stambule įvykdytą dvigubą dviejų devyniolikmečių nužudymą, o kiti naudojosi šia platforma priekabiauti prie nepilnamečių merginų.

Rugpjūtį Turkija uždraudė prieigą prie vaizdo žaidimų platformos „Roblox“, motyvuodama žalingu vaikams turiniu.

Tai buvo padaryta praėjus kelioms dienoms po to, kai buvo užblokuota prieiga prie „Instagram“, kuri buvo atkurta po devynių dienų.

„Discord“ – nemokama platforma, kurioje galima keistis žinutėmis, garso ir vaizdo įrašais. Ji turi apie 150 mln. vartotojų.

Antradienį Rusija taip pat uždraudė šią platformą.

Rusijos telekomunikacijų priežiūros tarnyba antradienį paskelbė uždraudžianti „Discord“ „dėl Rusijos teisės aktų reikalavimų pažeidimo“, susijusių su „pranešimų siuntimo teroristiniais ir ekstremistiniais tikslais prevencija“.