PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 28 d. 18:11

Turizmo diena „Žaliajame regione“: atraskime savo krašto lobius

Jurbarkas

jurbarkas.lt nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Jurbarko savivaldybės inf.


321045

Rugsėjo 27-ąją, minint Pasaulinę turizmo dieną, VšĮ „Žaliasis regionas“ sukvietė Žaliojo regiono entuziastus į Panemunės pilį. Renginio tikslas buvo pristatyti Žaliojo regiono turizmo strategiją, parengtą bendradarbiaujant su Neuromarketingo agentūra „Lighthouse neuromarketing lab“, siekiant pritraukti turistų iš Lietuvos ir užsienio.

Renginyje dalyvavo Jurbarko rajono savivaldybės meras Skirmantas Mockevičius, administracijos direktorė Rūta Vančienė, LR Seimo nariai Ričardas Juška ir Romualdas Vaitkus, Pagėgių vicemerė Ligita Kazlauskienė, Centrinės projektų valdymo agentūros ekspertas Gediminas Česonis, VšĮ „Žaliasis regionas“ direktorė Gaiva Mačiulaitienė, seniūnijų vadovai, Tauragės regiono Turizmo centrų ir muziejų vadovai bei kiti vietos ir regiono atstovai.

Rajono meras Skirmantas Mockevičius savo sveikinimo kalboje pabrėžė strategijos svarbą ir jos įgyvendinimui būtinas visų bendruomenės narių pastangas. „Ši strategija bus tiek gyva, kiek kiekvienas iš mūsų prisidės prie jos įgyvendinimo. Tikrai neabejoju, kad mes būsime matomi, tiek Lietuvos, tiek ir užsienio turistų. Mes jau ir dabar esame matomi net ir patys nenujausdami kiek plačiai. Dar kartą visus su Jūsų švente, – sakė S. Mockevičius.

Pasak, svarbiausio susitikimo akcento – Žaliojo regiono turizmo strategijos pristatymo organizatorės, VšĮ „Žaliasis regionas“ direktorės Gaivos Mačiulaitienės, šia strategija yra siekiama sukurti bendrus turistinius maršrutus, suvienyti keturias savivaldybes ir įtraukti vietos bendruomenes į regiono plėtrą. Didelis dėmesys strategijoje skiriamas tiek natūraliems krašto turtams – miškams, upėms, slėniams – tiek istoriniam ir kultūriniam paveldui, kuriuo ypatingai turtingas mūsų regionas.

Po Neuromarketingo agentūros „Lighthouse neuromarketing lab“ ekspertų parengtos strategijos pristatymo atėjo eilį susipažinti su naujais turizmo paslaugų teikėjais ir jų siūlomomis paslaugomis.

Šiemet Tauragės regiono turizmo paslaugų katalogas praturtėjo keliomis naujovėmis. Tarp jų – neseniai Panemunės pilyje duris atvėręs restoranas „Kuknia – Panemunės pilies virtuvė“, kuris siūlo autentišką gastronominę patirtį. Taip pat buvo pristatyti nauji turistinių maršrutų paketai, tokie kaip „Vakarinė Veliuona“, edukacinė programa „Prekyba ir laivyba Nemune XV-XXI a.“. Šalia šių lankytojams bus pasiūlytas maršrutas „Istorija per kojas“ bei kvietimas į požeminę Lietuvos „Prezidentūrą.

Jurbarko rajone turistai bus kviečiami aplankyti įvairius unikalius objektus. Tarp jų – „Miško Gryčia“, taip pat sodybos „Žemyna“ ir „Eurofinansų poilsio namai, kur lankytojams bus suteiktos galimybės mėgautis ramiu poilsiu gamtos apsuptyje ir autentiška lietuviška aplinka.

Dar vienas patrauklus turizmo taškas – „Upės pievos ūkis“, kuris vilioja lankytojus ne tik šviežiais vietiniais produktais, bet ir įvairiomis pramogomis bei edukacinėmis veiklomis. Projektas „Milžinų pėdsakai Jurbarko krašte“ kvies turistus tyrinėti regiono kultūrinius ir gamtinius stebuklus. Taip pat buvo pristatyta intriguojanti edukacinė programa „Knygnešių nuotykiai pasienyje: Smalininkai – Jurbarkas – Sudargas“, kuri supažindins su istoriniais knygnešių keliais ir jų veikla pasienyje.

Konferencijos metu taip pat buvo pristatytos naujos stovyklavietės ir poilsio vietos, papildančios regiono turizmo infrastruktūrą. Ypatingai išsiskiria stovyklavietė „Kukutis“, įsikūrusi Šilalės savivaldybėje, kuri siūlo puikias poilsio sąlygas šeimoms, norinčioms pabėgti nuo miesto šurmulio ir mėgautis gamtos ramybe.

Pagėgių savivaldybėje keliautojai turės galimybę apsilankyti išskirtinėse vietovėse – „Piktupės slėnis“ ir „Gamtos slėnis – vietose siūlančiose puikią galimybę mėgautis natūralia, žmogaus nepaliesta gamtos aplinka. Čia bus galima visiškai atsipalaiduoti, pabėgti nuo kasdienio gyvenimo šurmulio ir atgauti jėgas, mėgaujantis gamtos ramybe ir tyla.