PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 30 d. 11:55

Turininga vasara Marijampolės savivaldybės vaikams

Marijampolė

EtapliusŠaltinis: Marijampolės savivaldybė


302877

Kvepiantys žiedai mums primena, kad vasara jau čia pat. Vasaros labiausiai laukia vaikai, tad, kad ji mažiesiems būtų kuo įsimintinesnė – bus galima registruotis į nemokamo vasaros užimtumo veiklas ir patirti begalę naujų įspūdžių.

Vasariškuose užsiėmimuose siekiama ugdyti mokinių socialinius-emocinius įgūdžius, verslumo kompetencijas, skatinti kūrybiškumą ir meninius gebėjimus. Ypatingas dėmesys skiriamas vaikų ir paauglių fiziniam aktyvumui, gamtos pažinimui, prasmingoms edukacinėms ir poilsinėms veikloms, kultūrai bei kelionėms.

Pasak Marijampolės savivaldybės vicemerės Agnės Pavelčikienės, šiais metais vaikų vasaros užimtumui skirtas dar didesnis dėmesys: „Džiaugiamės, kad šiais metais galime pasiūlyti dar daugiau ir dar įdomesnių ir įvairesnių nemokamo vaikų vasaros užimtumo veiklų. Šiais metais mažuosius įdomiai praleisti laiką kvies net 22 įvairių įstaigų, organizacijų ir įmonių. Per visą vasarą vaikams bus surengta apie 290 įvairių veiklų, edukacijų, išvykų ir kitokių užsiėmimų. Tėvai su savo atžalomis jau dabar gali peržiūrėti siūlomų veiklų sąrašą, o atėjus metui registruotis, pasirinkti norimą veiklą. Registracija bus skelbiama etapais, kad kuo daugiau vaikų suspėtų užsiregistruoti užsiėmimams“.

Skaičiuojama, kad šią vasarą turiningomis ir įsimintinomis veiklomis pavyks užimti iš viso apie 1800 vaikų bei paauglių. Jiems užimtumas bus pilnai kompensuojama iš savivaldybės biudžeto. Registracijos į vaikų vasaros užimtumo programas prasidės birželio mėnesį, vyks elektroniniu būdu. Tiesa, iškarto registruotis į visos vasaros laikotarpio veiklas nebus galima.

Nuo birželio 4 d. bus galima registruoti vaikučius į birželio mėnesio veiklas, nuo birželio 26 dienos į liepos mėnesio veiklas, o nuo liepos 25 d. į rugpjūčio mėnesio veiklas. Tokiu būdu siekiama užtikrinti, kad daugiau vaikučių turėtų galimybes sudalyvauti nemokamose vaikų vasaros užimtumo veiklose.

Vieną vaiką galima registruoti ne daugiau kaip į dvi veiklas per vasarą.

Plačiau su veiklomis galite susipažinti čia.