PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Jaunimas2024 m. Rugpjūčio 31 d. 12:11

Turininga vaikų vasara miesto bibliotekoje

Šiauliai

Bibliotekos nuotr.

EtapliusŠaltinis: Etaplius.lt


316042

Šiaulių miesto savivaldybės viešoji biblioteka kiekvieną vasarą rūpinasi turiningu ir kokybišku mokinių laisvalaikiu vasaros atostogų metu ir organizuoja įvairias vaikų užimtumo programas. Džiugu, kad ši nemokama bibliotekos paslauga kasmet sulaukia vis daugiau dėmesio ir vaikai mielai leidžia laiką bibliotekoje. Vertingos edukacinio turinio nestokojančios vaikų vasaros užimtumo programos – tai svarus bibliotekos indėlis į Šiaulių miesto jaunosios kartos ugdymą.

Šią vasarą bibliotekos padaliniuose turiningai laiką leido ne tik šiauliečiai mokiniai, bet ir ukrainiečių integracijos centro „Malva“ vaikų dienos centro „Malviata“ vaikai. Siekiant didinti ukrainiečių vaikų turiningą ir kokybišką užimtumą atostogų metu, skatinti jų kūrybinę saviraišką, bendruomeniškumą bei prasmingą laisvalaikio praleidimą, Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos „Saulės“ (K. Korsako g. 10) ir „Šaltinėlio“ (Trakų g. 20A) filialuose birželio ir liepos mėnesiais buvo organizuotos valandinės stovyklėlės. Pasitelkiant žaidimus bei įvairių sričių profesionalių specialistų vedamas edukacijas, buvo lavinamos vaikų komunikavimo, pažinimo, kūrybiškumo, muzikinės meninės kompetencijos.

„Šaltinėlio“ filiale esančioje Karaokės erdvėje stovyklautojai susipažino su karaokės menu, išbandė savo vokalinius gebėjimus ir susitiko su atlikėja ir edukatore Gitana Svirpliene. Su „Naisių vasaros teatro“ aktore Jūrate Levickaite vaikai mokėsi improvizuoti, lavino reakciją, bandė suprasti, kur slypi magiškasis poveikio grupei stebuklas. Išbandytas ir piešimas ant tekstilės. Į šią edukaciją pakvietė menininkė Kristina Taurosevičiūtė. Lėktuvėlio lankstymo ir laidymo paslaptimis su stovyklautojais pasidalino Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos dirbtuvių „Pats sau“ komanda. Organizuota ir kūrybinė edukacija ukrainiečių kalba, kurią vedė vyriausioji dirbtuvių kuratorė Olena Sokolova.

O kur dar pačių „Šaltinėlio“ filialo darbuotojų organizuotos aktyvios ir kūrybinės veiklos. Liepos mėnesį „Saulės“ filiale ukrainiečiai vaikai kūrė sapnų gaudykles, mandalų atvirukus, dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėse Komiksų centre, kur pasinėrė į fantastišką komiksų pasaulį, išbandė žaismingą anglų kalbos mokymąsi su interaktyvia „EuroTalk“ programa Užsienio kalbų mokymosi centre, pramogavo Šeimų erdvėje, kur, naudodamiesi interaktyviomis priemonėmis, dalyvavo sporto turnyruose: žaidė tenisą, boulingą bei futbolą.

„Malviatos“ stovyklos vadovas Vladislovas Kikotas bibliotekai dėkojo už įdomias, turiningas veiklas vaikams ir įteikė padėką nuo ukrainiečių integracijos centro „Malva“. Biblioteka džiaugiasi turėdama galimybę paįvairinti vaikų laisvalaikį ir prisidėti prie jų turiningo vasaros atostogų užimtumo.

Užsiėmimai organizuoti įgyvendinant Šiaulių miesto savivaldybės finansuojamas kultūrines priemones „Vasaros užimtumo programa“ ir „Edukacinių renginių ciklas „Draugystės spalvos“.

Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos informacija

Reklama