PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Veidai2024 m. Rugpjūčio 7 d. 11:41

TSPMI direktorei M. Šešelgytei paskirta Konstanco tarybos premija

Lietuva

Margarita Šešelgytė / VU TSPMI nuotr.

ELTAŠaltinis: ELTA


313069

Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos instituto (VU TSPMI) direktorei Margaritai Šešelgytei paskirta penktoji Konstanco tarybos premija už Europinį bendradarbiavimą ir dialogo skatinimą.

„Savo karjeroje Margarita sėkmingai apjungia analitinį griežtumą ir didelę aistrą Europos reikalams. Profesorė veikia dinamiškoje ir diaugiakultūrėje aplinkoje, kurioje išsiskiria savo patirtimi bendradarbiaudama su įvairiomis komandomis, siekiant bendrų tikslų. Savo vizija ir kompetencijomis M. Šešelgytė turės didelę įtaką Europos ateičiai“, – laureatės pasirinkimo motyvus komentavo šiemet premiją globojanti Dalia Grybauskaitė.

Konstanco miesto savivaldybė ir ne pelno siekianti organizacija „Konstanzer Konzilspreis“ kas dvejus metus skiria premiją asmeniui, kurio nuopelnai Europos sąjungai turėtų būti labiau viešinami. Pagal Konstanco tarybos premijos rėmimo modelį, premijos laureatą išrenka visoje Europoje žinomas politikos, verslo ar visuomenės veikėjas. Šiais metais apdovanojimą globoja Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

M. Šešelgytė TSPMI vadovauja nuo 2019 metų.