REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 12 d. 17:25

Konservatorių prezidiumas išreiškė palaikymą M. Navickienei

Lietuva

Monika Navickienė. Žygimanto Gedvilos, ELTA nuotr.

Gailė Jaruševičiūtė-MockuvienėŠaltinis: ELTA


304527

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) prezidiumas išreiškė palaikymą socialinės apsaugos ir darbo ministrei Monikai Navickienei, kuriai keliami klausimai dėl viešųjų ir privačių interesų supainiojimo.

„Prezidiumas vienareikšmiškai pasitiki Monikos Navickienės veikla. Tos insinuacijos, kurios labiausiai yra mestos ir politinių oponentų, yra nepagrįstos, Monika Navickienė nei kaip politikė, nei kaip ministrė niekaip nėra susijusi su vykdytu pirkimu – tai yra ne iš šios srities. Ir, kita vertus, pirkimas vykdytas tada, kai jos sutuoktinis nebuvo tos valdybos narys. Tai mes reiškiame ministrei visokeriopą palaikymą ir neabejojame jos veikla“, – žurnalistams sakė M. Navickienė.

„Nėra jokios net regimybės dėl jos privačių ir viešų interesų supainiojimo ir pasitikime viena populiariausių Vyriausybės ministrių“, – pridūrė ji.

Seimo opozicija nutarė išsikviesti socialinės apsaugos ministrę M. Navickienę į parlamento tribūną atsakyti į klausimus dėl sutuoktinio Mindaugo Navicko veiklos finansinių technologijų įmonėje „Foxpay“ ir politikės ryšių su šio verslo akcininke Ieva Trinkūnaite.

ELTA primena, kad Lietuvos bankas vykdo finansinių technologijų įmonės „Foxpay“ patikrinimą. Jos atžvilgiu yra pradėta Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos įstatyme numatyta vertinimo procedūra.

Savo ruožtu generalinė prokurorė Nida Grunskienė pavedė Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) atlikti faktinių aplinkybių patikslinimą dėl viešojoje erdvėje kilusių klausimų apie įmonės veiklą.

Dar daugiau klausimų dėl įmonės kilo po to, kai naujienų portalas 15min.lt paskelbė, jog į skandalą „Foxpay“ yra susijusi su kita įmonių grupe „iSun“. Jos steigėja, valdybos pirmininkė yra vienintelė „Foxpay“ savininkė Ieva Trinkūnaitė. Tačiau „iSun“ veikloje anksčiau aktyviai dalyvavo ir I. Trinkūnaitės sugyventinis – už finansinius nusikaltimus kalėjęs Vilhelmas Germanas. Kaip rašoma portalo publikacijoje, M. Navickienės sutuoktinis, buvęs „Foxpay“ valdybos narys Mindaugas Navickas kartu su V. Germanu priiminėjo „iSun“ grupės kertinius darbuotojus, padalinių vadovus. Anksčiau M. Navickas yra vadovavęs ir kitoms su I. Trinkūnaite ir V. Germanu susijusioms įmonėms.

M. Navickas „Foxpay“ valdyboje dirbo nuo 2022 m. Taip pat jis nuo 2023 m. pabaigos iki 2024 m. pradžios buvo šios įmonės direktoriumi. Visgi, Lietuvos bankui pradėjus tyrimus, M. Navickas pasitraukė iš „Foxpay“ valdybos.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA