PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugpjūčio 2 d. 16:51

TS-LKD frakcijos Seime laikinu vadovu paskirtas J. Razma

Lietuva

Jurgis Razma / Alfa.lt

ELTAŠaltinis: ELTA


312553

Šiandien vykusiame Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos posėdyje iš einamų pareigų pasitraukus TS-LKD frakcijos Seime seniūnui Andriui Vyšniauskui, nuspręsta, kad frakcijai laikinai vadovaus pirmasis seniūno pavaduotojas Jurgis Razma.

TS-LKD duomenimis, dėl nuolatinio frakcijos vadovo bus sprendžiama kitame frakcijos posėdyje.

Pranešime nurodoma, kad Seimo nario A. Vyšniausko siūlymu frakcijos nariai vienbalsiai nusprendė artimiausiu metu inicijuoti neeilinę Seimo sesiją ir joje palaikyti Seimo nario teisinės neliečiamybės panaikinimą.

ELTA primena, kad ketvirtadienį pranešta, jog generalinė prokurorė Nida Grunskienė kreipėsi į Seimą, prašant panaikinti parlamentaro, konservatoriaus A. Vyšniausko teisinę neliečiamybę.

Generalinė prokuratūra pranešė, kad prašoma naikinti konservatorių frakcijos Seime seniūno teisinę neliečiamybę, įvertinus ikiteisminio tyrimo, susijusio su 2019–2023 m. kadencijos Marijampolės savivaldybės tarybos narių išlaidų kompensavimu, duomenis.

Informacija leidžia pagrįstai manyti, jog A. Vyšniauskas Marijampolės savivaldybės administracijai galimai yra pateikęs suklastotus dokumentus dėl jo, kaip tarybos nario, veiklos išlaidų kompensavimo. Dokumentų pagrindu, nurodo prokurorai, politikui nepagrįstai ir neteisėtai buvo išmokėti daugiau nei 2,1 tūkst. eurų.

Netrukus po to A. Vyšniauskas pranešė stabdantis narystę TS-LKD, pasitraukiantis iš konservatorių frakcijos Seime seniūno posto. Taip pat politikas nurodė, kad nebetęs veiklos parlamento Teisės ir teisėtvarkos komitete.

Visgi penktadienį A. Vyšniauskas Eltai teigė esąs pasiruošęs dalyvauti spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose. Šiuo metu konservatorių partijos kandidatų sąraše jis yra įrašytas vienuoliktuoju numeriu bei patvirtintas kandidatu Marijampolės vienmandatėje apygardoje.

Galutinį sprendimą dėl Seimo nario neliečiamybės naikinimo priims parlamentas.