Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Irma GudŠaltinis: Etaplius.lt
Ar jūsų mamos ir močiutės darydavo trupininį pyragą? Mano mama gamindavo jį tuomet, kai reikėdavo sunaudoti uogienes iki naujo derliaus. Šį kartą iš anytos gavau serbentų drebučių, bet vienus valgyti kiek rūgštoka, todėl sugalvojau iškepti „Trupiniuką“.
Desertas kaip visada be gliuteno, bet tinka paprasti miltai.
Reikės:
500 gramų miltų
200 gramų cukraus
3 kiaušinių
150 gramų tirpinto sviesto
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
200 gramų kokios turit uogienės. Aš dėjau serbentų drebučius, rūgštelė puikiai tinka.
Visus ingredientus, išskyrus uogienę, sudedam į dubenį ir užminkom tešlą. Ji gaunasi kiek lipnoka ir kietoka. Taip ir turi būti. Palaikom šaldytuve apie valandą, kad pakietėtų.
Kepimo formą ištepam sviestu ir tarkuojam į ją pusę tešlos per stambią tarką. Jei neturit - tiks trupinimas pirštukais.
Dedame tolygiai uogienę. Drebučių aš dėjau net ne 200 gramų, o apie 400. Žiūrėkit, kaip pasidengia uogos ant jūsų formos.
Užtarkuojam likusią tešlą. Viskas. Kepame apie 35 minutes 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.