Troškinta triušiena – tarsi debesų gabalėliai

Lietuva
Irma Bagūnė Etaplius žurnalistas
Šaltinis:  Etaplius.lt

Nemeluosiu, visada bijojau ruošti triušieną. Gal todėl, kad parduotuvėje pardavinėjami ne itin išvaizdžiai atrodantys triušio gabalai. Tačiau kai radau triušienos mėsos tobulai supjaustytomis juostelėmis, nudžiugau, kad pagaliau ir aš galėsiu ruošti triušieną.

Taigi nieko nelaukusi raitojausi rankoves ir troškinau. Aluje bei sultinyje.

Jums reikės (4-5 porcijoms):

1 kilogramo triušienos mėsos juostelių

3-4 nemažų morkų

1 paprikos

2 šaukštų miltų

Sultinio kubelio

250 ml šviesaus alaus

Ryšulėlio smidrų.

Pirmiausia triušienos juosteles kiek pasmulkinau, kiekvieną gabalėlį apvoliojau miltuose ir apkepiau po minutę iš abiejų pusių keptuvėje su įkaitusiu aliejumi. Taip esu įsitikinusi, kad uždarau drėgmę mėsoje ir neleidžiu džiūti, o mėsos gabalėliai išlaiko formą.

Tada jau galima ruoštis troškinimui. Į skardos apačią pripjaustau morkų griežinėlių, paprikos šiaudelių. Tada dedu apkeptą mėsą, o kraštelyje surikiuoju smidrus.

Viską užpilu 250 ml šviesaus alaus ir 250 ml karšto sultinio (iš ekologiško kubelio).

Skardą denkite dangčiu arba folija ir dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę bent 40 minučių.

Per tą laiką pasiruošiau bulvių košę, nes man atrodo, jog troškinta mėsa tinka būtent su bulvių koše, visai, kaip pas močiutę kaime!

Patroškinus mėsą 40 minučių dar galite šiek tiek troškinti ir nuėmus dangtį arba foliją. Tik jau išimkite smidrus. Bet jei patinka daugiau padažo – nebūtina toliau troškinti!