PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Veidai2024 m. Rugsėjo 17 d. 10:44

Trims Alytaus rajono ūkininkams – apdovanojimai už nuopelnus šalies žemės ūkiui

Alytus

Etaplius.LTŠaltinis: Alytaus rajono savivaldybė


318947

Varėnoje įvykusiame trečiajame Žemės ūkio ministerijos organizuotame ciklo „Nuo arklio iki roboto – 100 žemės ūkio pažangos metų“ renginyje, kuris skirtas paminėti VDU Žemės ūkio akademijos šimtmetį ir pristatyti žemės ūkio mokslo proveržį, buvo apdovanoti Alytaus apskrities ūkininkai. Apdovanojimai buvo įteikti ir trims Alytaus rajono ūkininkams.

Renginio metu Alytaus apskrities ūkininkai buvo apdovanoti už nuopelnus šalies žemės ūkiui. Padėkos raštus gavo Alytaus rajono savivaldybės ūkininkai: Algis Žėkas už ilgametį pažangaus ir efektyvaus ūkio vystymą, Valdas Lukoševičius už aplinką tausojančios bei modernios augalininkystės plėtojimą ir Alytaus ūkininkų sąjungos pirmininkas Vytautas Patinskas už ilgametį modernios bitininkystės vystymą.

„Mūsų Dzūkijos kraštas tikrai maitina ne tik grybais ar uogomis. Čia gausu ūkių, verslų, kurie kuria naujas tradicijas. Pavyzdžiui, sūrininkai, kurie puoselėja senąjį sūrininkystės amatą, sūrius gamina ne tik pagal senovinius receptus, tačiau, įgiję žinių Prancūzijoje, sugrįžta ir mūsų šalyje kuria įvairias interpretacijas, taip prisidėdami prie europinio kulinarinio paveldo. Taip pat galima pasidžiaugti ir kitais mažesniais ūkiais, kurie automatizuoti, robotizuoti, kuriuose išvystyta mokslu ir naujomis technologijomis pagrįsta pramonė. Šiandienos ūkininkai mato ateitį, kurios mes visi kartu siekiame, o kadangi ūkiuose vyksta kartų kaita, mūsų sprendimai taip pat priimami laiku ir vietoje, bendrai kuriant kaimo ateitį“, – sakė ministras Kazys Starkevičius.

Renginio dalyviai aktyviai įsitraukė į viešą „Kaimo plėtra. Iššūkiai ir poreikiai“ diskusiją bei ekspertų seminarus, kuriuose apie žemės ūkio pažangą ir ateitį kalbėjo VDU Žemės ūkio akademijos, Žemės ūkio ministerijos ir Alytaus, Lazdijų, Varėnos rajonų, Druskininkų savivaldybių atstovai.

Renginio metu vyko įdomūs ir aktualūs pokalbiai. Žemės ūkio karjeros mugė sulaukė gausaus dalyvių dėmesio, o taip pat buvo surengta ir istorinių fotografijų paroda, kurioje pristatyta žemės ūkio ir kaimo gyvenimo raida per pastarąjį šimtmetį. Be to, pademonstruotos inovatyvios žemės ūkio technologijos suteikė galimybę iš arti pamatyti, kaip šiuolaikinė įranga keičia ūkininkų kasdienybę ir padeda jiems lengviau atlikti kasdienius ūkio darbus.

Visai šeimai skirto renginio programa neapsiribojo vien tik temomis, susijusiomis su žemės ūkio verslu. Čia taip pat vyko edukacijos ir dirbtuvėlės, buvo galima susipažinti su Kilkų ūkio medaus gaminiais, pamatyti „Vyrų kalvė-peilių dirbtuvės“ amatų subtilybes bei VšĮ „Profesijų spektras“ palapinėje sužinoti žinių ir įgūdžių tobulinimo galimybes. O šventinę nuotaiką užkūrė ir renginį vainikavo visą svečių būrį prie scenos pritraukęs grupės „Žemaitukai“ pasirodymas.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus ir LR Žemės ūkio ministerijos informacija