PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Spalio 23 d. 07:17

Trečiadienį tęsis išankstinis balsavimas antrajame Seimo rinkimų ture

Lietuva

Balsavimas / Etaplius nuotr.

Jadvyga BieliavskaŠaltinis: ELTA


325324

Trečiadienį tęsis išankstinis balsavimas antrajame Seimo rinkimų ture.

Savo atstovo parlamente per pirmą rinkimų turą dar neišsirinkę 63 vienmandačių apygardų rinkėjai gali balsuoti 60 Lietuvos savivaldybių pastatuose ir papildomai įsteigtose balsavimo vietose.

Kaip informuoja Vyriausioji rinkimų komisija (VRK), rinkėjai balsuoti iš anksto gali 7-20 valandomis nepriklausomai nuo to, kur jie yra deklaravę gyvenamąją vietą. Visose išankstinio balsavimo vietose bus visų 63 rinkimų apygardų biuletenių.

Vilniuje iš anksto galima balsuoti net penkiose vietose: Vilniaus miesto savivaldybės pastate (Konstitucijos pr. 3), Vilniaus rajono savivaldybės pastate (Rinktinės g. 50), Vilniaus universiteto Verslo mokykloje (Saulėtekio al. 22), A. Sacharovo aikštėje prie Spaudos rūmų ir miesto centre esančioje Lukiškių aikštėje.

Trečiadienį taip pat prasidės balsavimas ligoninėse, socialinės globos ir rūpybos įstaigose, kariuomenės vienetuose ir bausmių atlikimo vietose.

Svarbiausias rinkėjo dokumentas einant balsuoti yra pasas arba asmens tapatybės kortelė. Taip pat tinka ir kiti Lietuvoje išduoti dokumentai, kuriuose yra rinkėjo nuotrauka ir asmens kodas: vairuotojo pažymėjimas, diplomatinis pasas ir pan.

ELTA primena, kad 8 parlamentarai į Seimą buvo išrinkti pirmajame spalio 13 d. vykusiame rinkimų ture. Savo atstovus į parlamentą jau turi Senamiesčio-Žvėryno, Antakalnio, Kelmės-Šilalės, Kėdainių, Žiemgalos vakarinės, Šalčininkų-Vilniaus, Nemenčinės ir Jonavos apygardų rinkėjai.

Likusiose 63 apygardose sekmadienį – spalio 27 d. rengiamas antrasis rinkimų turas.

Mandatus sieks iškovoti 37 socialdemokratai, 33 konservatoriai, 13 partijos „Nemuno aušra“ narių, 10 demokratų „Vardan Lietuvos“ ir 10 „valstiečių“, 9 liberalai, po 3 Laisvės partijos, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) ir Lietuvos regionų partijos atstovus. Pakartotiniame balsavime varžysis ir du partijos „Laisvė ir teisingumas“ atstovai, pora savarankiškai išsikėlusių kandidatų bei vienas Nacionalinio susivienijimo narys.