PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Rugpjūčio 14 d. 08:25

Trakuose atidaryta Jūratės Labanauskienės kūrinių paroda

Trakai

Trakų rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Trakų rajono savivaldybė


313953

Vakar Trakų rajono savivaldybėje vyko Jūratės Labanauskienės kūrinių parodos atidarymas. Jo metu menininkė pristatė savo kūrybą, o susirinkusieji domėjosi netikėta ekspozicija ir dalijosi įspūdžiais.

Lankytojams buvo įdomu pasiklausyti Jūratės – itin kūrybingos ir įžvalgios asmenybės, menininkės, ilgus metus besidarbavusios grožio industrijoje, pasakojimo. Autorė sėkmingai laviruoja įgytomis žiniomis, patirtimi ir kurdama drąsiai išmėgina Junk Art, Scrap Art ir Steampunk stilius. Grožis, gelmė, savitas požiūris, subtili estetikos pajauta ir netikėta emocijos pagava trykšte trykšta iš jos kūrinių. Kurdama ji išmėgina įvairias technikas – nuo daiktų inkrustacijos kristalais iki siuvinėjimo, yra atvira plačiai kūrybos raiškai.

Šiaulių kilusi menininkė Trakuose sutikta su gėlėmis – surengtos parodos proga ją sveikino Trakų rajono savivaldybės meras Andrius Šatevičius, vicemerai Jolanta Abucevičienė ir Jonas Kietavičius, administracijos direktorė Dovilė Daudaitė. Meras autorei negailėjo šiltų žodžių, pabrėžė, kad paroda išties unikali, savita ir jau sulaukė ne vieno savivaldybėje apsilankiusio interesanto dėmesio.

Rugpjūtį parodos eksponatus dar galite išvysti Trakų rajono savivaldybės administracijos pastato (Vytauto g. 33, Trakai) antrame aukšte.