PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Jaunimas2024 m. Spalio 14 d. 14:50

Trakų rajono moksleiviai susipažino su ugniagesių gelbėtojų profesija

Trakai

Trakų rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Trakų priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba


323810

Spalio 9 d. į atvirų durų dieną Trakų priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje sugužėjo gausus būrys Trakų rajono moksleivių ir jų mokytojų.

Renginio metu mokiniai susipažino su ugniagesių gelbėtojų kasdienybe, darbo sąlygomis, turima technika, gelbėjimo įranga bei profesija. Ugniagesiai gelbėtojai pademonstravo sužeistojo gelbėjimo darbus autoįvykio metu. Kai kurie moksleiviai galėjo pasimatuoti ugniagesių gelbėtojų aprangą. Visi norintys galėjo pabandyti atlikti gesinimo darbus su ugniagesių gelbėtojų švirkštais.

Valstybinės priešgaisrinės priežiūros pareigūnai papasakojo apie gaisrų prevenciją, autonominių dūmų detektorių reikalingumą ir naudą, kaip saugiai eksploatuoti elektros ir šildymo įrenginius. Priminta, kaip elgtis ant ledo, kad neatsitiktų nelaimių. Priminta skubios pagalbos telefono Nr. 112 paskirtis. Apsilankiusieji sužinojo, kas turi būti sudėta į išvykimo krepšį, kaip elgtis ekstremaliosios situacijos metu.

Svečiai taip pat lankėsi Trakų priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje esančiame muziejuje ir apžiūrėjo sukauptus eksponatus priešgaisrine tematika.