PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Spalio 2 d. 15:30

Trakų rajone paminėta Angelų sargų diena

Trakai

Sigitos Nemeikaitės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Trakų rajono savivaldybė


321706

Spalio 2-ąją Trakų rajono savivaldybės atstovai sveikino Trakų Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo bazilikoje susirinkusius rajono policijos pareigūnus ir darbuotojus. Jau tapo tradicija čia minėti jų profesinę šventę – Angelų sargų (policijos) dieną.

Policijos dienos iškilmės pradėtos šv. Mišiomis, kurias aukojo klebonas dekanas Jonas Varaneckas. Melstasi už Trakų rajono policijos pareigūnų ir darbuotojų saugumą, sėkmingą tarnybą, prisiėmusiųjų atsakomybę ginti ir saugoti visuomenę, jai padėti kilnų pasirinkimą.

Po gilaus susimąstymo ir rimties kupinų šv. Mišių sekė apdovanojimų ceremonija. Susirinkusiuosius sveikino Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Trakų rajono policijos komisariato viršininkas Sigitas Šemis, Trakų rajono savivaldybės meras Andrius Šatevičius ir iš viso rajono į renginį atskubėję seniūnai. Šiltus padėkos žodžius tarė Lietuvos Respublikos Seimo narė Edita Rudelienė. Renginyje taip pat dalyvavo Trakų rajono savivaldybės administracijos direktorė Dovilė Daudaitė ir Tarybos nariai.

Už gerus veiklos rezultatus ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą kovojant su nusikalstamumu, palaikant viešąją tvarką ir stiprinant teisėtvarką, meras įteikė padėkos raštus Trakų rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus vyriausiesiems patruliams Rūtai Zarembienei ir Giedriui Kulpavičiui, tyrėjams Aurimui Sabaičiui ir Robertui Ivaškevičiui. Buvo prisiminti ir baigusieji tarnybą, viešosios tvarkos užtikrinimui, rajono gyventojams paskyrę svarbią gyvenimo dalį, taip pat – jaunieji policijos rėmėjai.

Bazilikoje vykusios šilumos ir pagarbos kupinos šventės metu skambėjo puikios melodijos. Šią muzikinę dovaną susirinkusiesiems paruošė Trakų meno mokyklos mokytojų ansamblis.