PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Liepos 24 d. 09:12

Tradicinis respublikinis žmonių su negalia susibūrimas

Pasvalys

Erikos Juktonienės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Pasvalio rajono savivaldybė


310994

Liepos 18 d. Balsių malūne vyko tradicinis respublikinis žmonių su negalia susibūrimas, kurį organizavo Lietuvos neįgaliųjų draugija.

Susirinkusius šventės dalyvius sveikino Lietuvos neįgaliųjų draugijos pirmininkas Ignas Mačiukas, Pasvalio Šv. Jono krikštytojo parapijos kunigas Dainius Kaunietis, Seimo narės Rimantė Šalaševičiūtė ir Monika Ošmianskienė, Pasvalio rajono savivaldybės tarybos narys Rimas Želvys ir Balsių malūno savininkas, Pasvalio rajono savivaldybės meras Gintautas Gegužinskas, Socialinės paramos ir sveikatos skyriaus vedėja Anželika Baniulytė ir dar daugelis kitų.

Renginio metu vyko amatų kiemelis – mugė, kurioje buvo galima įsigyti įvairių dirbinių iš gintaro ar medžio, šviežio medaus, šiltų kojinių, pirštinių.

Savo pasirodymais susirinkusius džiugino ansambliai iš Kaišiadorių, Ukmergės, Kėdainių neįgaliųjų draugijų, Elektrėnų kultūros centro. Šventės kulminacijai – puikus skrabalininko Regimanto Šilinsko koncertas. Šventės dalyviai džiaugėsi, kad susiburia jau 45-ąjį kartą ir žada šią tradiciją tęsti, bei nekeisti susibūrimo vietos – Pasvalio rajono.