PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 28 d. 16:28

Tradiciniame Raseinių rajono švietimo bendruomenės pasitarime vyravo temos apie dirbtinį intelektą

Raseiniai

Etaplius.LTŠaltinis: Raseinių rajono savivaldybė


315884

Artėjant Mokslo ir žinių dienai, rugpjūčio 28 d. Raseinių Viktoro Petkaus progimnazijoje vyko tradicinis Raseinių rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus ir Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos organizuotas švietimo įstaigų pedagogų rudens pasitarimas, kuriame dalyvavo daugiau nei 100 švietimo srities specialistų.

Susirinkusieji turėjo progą išklausyti net dviejų lektorių pranešimus: „Kaip reikia pasiruošti, kad būtume pasiruošę naujiems mokslo metams“ (lektorė – Nacionalinės švietimo agentūros direktoriaus pavaduotoja Asta Ranonytė) ir „Dirbtinis intelektas ir mokykla: pritaikymo galimybės“ (lektorė Aurelija Žilionytė).

Vėliau kiekvienam įstaigos vadovui buvo įteiktos šventintos valstybinės vėliavos, kurios Rugsėjo 1-ąją – Mokslo ir žinių dieną – suplevėsuos prie visų rajono švietimo įstaigų. Vėliavas šventino ir nuoširdžius linkėjimus švietimo bendruomenei išsakė Raseinių dekanas, Švč. M. Marijos Ėmimo į dangų parapijos klebonas Albertas Stanulis.

Šiais metais tradicinė nominacija „Už pilietiškumą“, šermukšnio simbolis, įteiktas Raseinių mokyklai-daugiafunkciam centrui „Spindulys“, kuris šią nominaciją perėmė jau antrą kartą mokyklos istorijoje. „Tai vienuoliktą kartą teikiamas simbolis vienai iš mūsų Raseinių rajono švietimo įstaigų. Nominacija teikiama už aktyviausiai ir originaliausiai puoselėjamas bei brandindamas vertybes – dorą, pilietiškumą, meilę savo kraštui, atsakomybę“, – sakė renginio vedėja, Švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Danutė Vizbarienė.

Išskirtinis ir neperleidžiamas apdovanojimas – šermukšnio statulėlė – buvo įteiktas Raseinių švietimo pagalbos tarnybai už reikšmingą indėlį į švietimo bendruomenės veiklą. Šis apdovanojimas simbolizuoja įvertinimą už nuoseklų ir svarbų darbą, skatinant švietimo kokybę bei bendruomenės augimą.

Tradicinio renginio metu sveikinimo žodžius tarė Raseinių rajono savivaldybės meras Arvydas Nekrošius: „Gera matyti tokį gausų pedagogų būrį ir vėl, kaip ir kasmet, susirinkusį prieš naujuosius mokslo metus. Pailsėję, pasikrovę savo „baterijas“ ir tikrai tikiu, jog su nekantrumu laukiantys į klases sugrįžtančių vaikų. Dėkoju Jums už šį pasiryžimą būti mūsų vaikų šviesuliais ir už nepailstamą norą perduoti savo žinias augančiai jaunajai kartais. Linkiu gražių ir prasmingų naujųjų mokslo metų!“

Susirinkusiuosius taip pat sveikino Savivaldybės vicemeras, kuruojantis švietimo sritį, Jonas Vazgys, administracijos direktorius Kęstutis Užemeckas, Savivaldybės Tarybos Švietimo, kultūros, sporto ir jaunimo reikalų komiteto pirmininkė Audra Samienė ir kiti Tarybos nariai.