PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sportas2024 m. Rugpjūčio 4 d. 20:26

Tolimais metimais serbus užmėtę Lietuvos 3x3 krepšininkai pergalingai prašosi į pusfinalį

Lietuva

Lietuvos 3x3 krepšininkai įveikė serbus / Kipras Štreimikis/LTOK

Dominykas GriežėŠaltinis: ALFA.LT


312667

Lietuvos 3x3 rinktinė sekmadienį įveikė vienais iš favoritų laikytus serbus, rungtynių pradžioje užmėčiusi oponentus tolimais metimais. Vakare turėtų paaiškėti, ar lietuvių laukia dar vienos ketvirtfinalio rungtynės sekmadienio vakarą, ar galima ramiai ruoštis pirmadienį vyksiančiam pusfinaliui.

Lietuvos 3x3 rinktinė sekmadienį įveikė vienais iš favoritų laikytus serbus, rungtynių pradžioje užmėčiusi oponentus tolimais metimais. Vakare turėtų paaiškėti, ar lietuvių laukia dar vienos ketvirtfinalio rungtynės sekmadienio vakarą, ar galima ramiai ruoštis pirmadienį vyksiančiam pusfinaliui.

Pirmąjį tašką įmetė serbai, tačiau lietuviai atsakė tolimu metimu ir pelnė du taškus. Deja, po pastarojo metimo laukė efektingas serbų dėjimas į krepšį.

Vėliau kieta lietuvių gynyba kurį laiką neleido serbams pelnyti taškų, po kurio laiko priešininkams pavyko pelnyti tašką ir priversti lietuvius prasižengti, tuomet įmesti vieną baudos metimą – serbai ištrūko į priekį dviem taškais. Lietuvių rinktinė į tai atsakė tolimu metimu ir išlygino rezultatą, tačiau tuomet serbai parodė, kad irgi moka mėtyti tolimus metimus.

Foto galerija.: new_000337196_0

Po minutės pertraukėlės Aurelijus Pukelis įmetė dar vieną tolimą metimą ir pelnė dar du taškus, išvesdamas lietuvius į priekį (7:6). Tai buvo jau antras A. Pukelio metimas nuo tritaškio linijos ir trečias lietuvių metimas bendrai. Vėliau dėl kietos tiek lietuvių, tiek serbų gynybos rungtynės vyko taškas į tašką, tačiau dėl kieto žaidimo Lietuvos rinktinė susirinko nemažai pražangų, o serbai baudos metimais išsiveržė į priekį (8:10). Tačiau neilgam – keliais efektingais dėjimais iš po krepšio lietuviai išlygino rezultatą, į tai serbai atsakė savu dėjimu ir vėl išsiveržė į priekį.

Varžyboms įpusėjus 12:13 pirmavo serbai.

Vėliau sekė gera lietuviams atkarpa, per kurią lietuviai surengė du rezultatyvius reidus po krepšiais ir išlygino rezultatą, tačiau serbai tolimu metimu išsiveržė į priekį ir atitrūko net trimis taškais (14:17).

Likus dviem minutėms iki varžybų pabaigos serbai pirmavo 16:18. Serbai ėmėsi rizikuoti, tačiau gavo bloką, o tuomet A. Pukelis gražiu dėjimu išlygino rezultatą.

Likus kone minutei, serbai prametė tolimą metimą, tuomet Evaldas Džiaugys metimu iš po krepšio išvedė lietuvius į priekį (19:18). Po minutės pertraukėlės serbai metė dar vieną nesėkmingą tolimą metimą, o tuomet sekė dar viena sėkminga lietuvių ataka iš po krepšio (20:18). Po pastarosios likus kelioms sekundėms serbai dar bandė kovoti, tačiau laiko trūko – lietuviai laimėjo rezultatu 20:18.

Po šios pergalės lietuviai turi tris pralaimėjimus ir keturias pergales, kol kas yra trečioje grupės vietoje. Olimpinį grupės ratą Dainiaus Novicko treniruojama rinktinė pradėjo dviem pralaimėjimais latviams ir prancūzams, tačiau tuomet įveikė lenkus, JAV rinktinę ir kinus, bet po trijų iš eilės pergalių nusileido Nyderlandų rinktinei.


Foto galerija: