Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Irma GudŠaltinis: Etaplius.lt
Atradau tobulą tinginių chačapuri. Nei daug darbo, nei brangių produktų, o skonis tikrai labai geras. Paprastumo lygis - 3/10.
▶️Tešlai reikės:
150 g sviesto
250 g rikotos
1 kiaušinio
1 stiklinės miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
Pusės šaukštelio druskos.
▶️Įdarui:
100 g mocarelos
100 g fermentinio sūrio
1 kiaušinio
3 skiltelių česnako
1 šaukšto grietinės ( vietoj jo dėjau kietojo sūrio užtepėlės su česnakais porą šaukštų, bet nebedėjau česnako)
Trečdalio pelėsinio sūrio gabaliuko
Dar dėjau baziliko ir raudonėlio šviežių, smulkintų lapelių, bruschetta prieskonių.
▶️Viršui:
Kiaušinio
50 g fermentinio sūrio
67357646-1679951545470223-358058581515304960-n.jpg
Toks tinginio darbas, apie 50 minučių jau su kepimu.
Sumaišom ingredientus ir išminkome tešlą. Skiriam ją į 2 dalis.
Sumaišome įdarą.
Iškočiojam tešlą, vieną jos dalį dedam į skardą ant kepimo popieriaus. Galit i dėtir į silikoninę kepimo formą.
Ant viršaus dedame įdarą ir užklojam kitu lakštu.
Viršų tepam kiaušinio plakiniu ir barstome sūriu. Kepam apie 20 min 200 °C temperatūroje. Skanaus!
67142456-1679951602136884-1299193290251304960-n.jpg