PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Gatvė2024 m. Liepos 18 d. 16:45

Tikrinama naujai asfaltuotų gatvių kokybė

Šakiai

Šakių rajono savivaldybės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Šakių rajono savivaldybė


310263

Šakių rajono savivaldybė siekia užtikrinti, kad naujai asfaltuotose gatvėse darbai būtų atliekami kokybiškai ir atitiktų visus reikalavimus. Todėl vykdomi dangos mėginių ėmimai ir atliekami išsamūs tyrimai. Šių tyrimų tikslas – nustatyti statybos produktų kokybę ir jų atitiktį norminių dokumentų reikalavimams.

Vakar buvo paimti dangos mėginiai iš Gelgaudiškyje esančios Nemuno gatvės asfalto dangos. Šie mėginiai bus išanalizuoti akredituotoje laboratorijoje, siekiant įvertinti dangos kokybę. Tyrimų rezultatai padės užtikrinti, kad atlikti darbai atitiktų aukščiausius kokybės standartus, o gyventojai galėtų naudotis saugiomis ir patikimomis gatvėmis.

Reguliari ir išsami naujai asfaltuotų gatvių kokybės kontrolė yra būtina, siekiant užtikrinti ilgaamžę ir patvarią infrastruktūrą Šakių rajono savivaldybėje. Akredituotų laboratorijų atliekami tyrimai garantuoja, kad visos naudojamos medžiagos atitiktų reikalavimus ir būtų tinkamai naudojamos.

Tyrimai anksčiau buvo atlikti ir Girėnų kaimo Ąžuolyno gatvėje. Tyrimų rezultatai parodė, kad dangos rodikliai neatitiko reikalavimų. Dėl šių neatitikimų techninis prižiūrėtojas įpareigojo rangovą ištaisyti defektus savo lėšomis.