PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2019 m. Gegužės 8 d. 09:34

Tęsiamas sveikos gyvensenos skatinimo užsiėmimų ciklas

Klaipėda

Reporteris IngaŠaltinis: Etaplius.lt


82888

Gegužės mėnesį Neringoje vyks veiklos, kurių metu bus galima susipažinti su šiaurietiškuoju ėjimu bei pagilinti sveikos mitybos žinias. Užsiėmimai skirti Neringos gyventojams, skaičiuojantiems 55 ir daugiau gyvenimo metų.

Pažinčiai su šiaurietiškuoju ėjimu skirti užsiėmimai vyks gegužės 10-ąją Juodkrantėje nuo 15 val., gegužės 18-ąją Nidoje nuo 10 val. ir gegužės 24-ąją nuo 15 val. Preiloje.

Šių užsiėmimų metu gyventojai turės galimybę supažinti su šiaurietiškuoju ėjimu, jo nauda sveikatai - bus pristatoma „Alfa“ ėjimo technika, funkcinis ėjimas, kopimas įkalne „1-2 žingsniu“ ir pan. Fizinius demonstracinius užsiėmimus ves kūno kultūros dėstytoja, visuomenės sveikatos magistrė Alina Bocman. Turintieji šiaurietiškojo ėjimo lazdas, kviečiami jas atsinešti, kaip ir geriamojo vandens, apsirengti sportine apranga.

Juodkrantėje vyksiančių užsiėmimų pradžia – Liudviko Rėzos kultūros centre (L. Rėzos g. 8B), Nidoje – Nidos bendruomenės namuose, Preiloje – Preilos-Pervalkos bendruomenės namuose.

Paskaitų ciklą apie sveikatai palankią mitybą pratęsiantys užsiėmimai vyks gegužės 13-ąją nuo 9 val. Neringos miesto neįgaliųjų draugijoje (Taikos g. 13 A). Užsiėmimus ves net 3 Klaipėdos valstybinės kolegijos lektorės, maisto technologės – Vijolė Bradauskienė, Loreta Monkuvienė ir Loreta Tamošaitienė.

Šių užsiėmimų metu bus kalbama apie subalansuotą ir sveiką mitybą, mitybos ypatumus vyresniame amžiuje, sveikos gyvensenos veiksnius. Gyventojai bus supažindinti su sveikos mitybos įtaka lėtinių neinfekcinių ligų (cukrinio diabeto, širdies bei kraujagyslių, virškinimo sistemos ligų, onkologinių susirgimų) prevencijai ir būklės lengvinimui, sveikatai palankesnių ir funkcionaliųjų produktų gamybos principais, sveikiausiais maisto produktais pagal dr. J. Bowdeną, ekologiškais maisto produktais, vegetarine mityba, gamins ir degustuos sveikatai palankesnius desertus, sveikatinančius kokteilius. Vyks sveikatai palankesnių šaltųjų patiekalų, sriubų gamybos praktinis užsiėmimas ir degustacija.