PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Spalio 4 d. 13:39

Telšiuose įteikti pažymėjimai naujiems Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos savanoriams ugniagesiams

Telšiai

Etaplius.ltŠaltinis: Telšių rajono savivaldybės inf.


322106

Telšių rajono savivaldybėje iškilmingai įteikti pažymėjimai naujai priimtiems Telšių rajono savivaldybės Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos savanoriams ugniagesiams. Prie rajono ugniagesių prisijungė 29 savanoriai.

„Džiugu, kad savanorių ugniagesių gretos didėja. Dažnai galvojama, kad nelaimė aplenks, ji mūsų, mūsų artimųjų, kaimynų nepalies. Tačiau nelaimė visada yra šalia, todėl svarbu, būti tinkamai jai pasiruošus, – prieš įteikdamas pažymėjimus kalbėjo Telšių rajono savivaldybės meras Tomas Katkus. – Jūs atliksite svarbų vaidmenį užtikrinant žmonių saugumą. Dirbsite ne dėl atlygio, o dėl pašaukimo ir bendruomeniškumo jausmo. Suteiksite pagalbą bendruomenei ne tik gaisrų metu, bet ir kitų nelaimių atvejais. O išgelbėta gyvybė – yra neįkainojama.“

Susirinkusius naujus kolegas pasveikino Telšių rajono savivaldybės Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos direktorius Rimas Radavičius. „Šiandien mūsų pajėgos išaugo iki 81 savanorio ugniagesio, – teigė R. Radavičius. – 17 savanorių dirbs prevencinį darbą, 64 – eis per ugnį ir vandenį. Iš viso turime 6 būrius, kuriems vadovauja būrio vadai. Kaip ir minėjau, prevencijos srityje dirbs 17 savanorių ugniagesių, Nevarėnų komandoje – 17, Tryškių komandoje – 5, Luokės komandoje 18, Varnių komandoje – 10, Žarėnų komandoje – 14. Taip pat noriu pasidžiaugti, kad prie mūsų pajėgų prisijungė ir Telšių rajono savivaldybės meras Tomas Katkus.“

Įteikęs savanorio ugniagesio pažymėjimą merui T. Katkui, Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos direktorius R. Radavičius rajono vadovo paprašė prisidėti prie pažymėjimų teikimo ceremonijos.

Savanorio ugniagesio, dalyvaujančio padedant gaisrų gesinime Telšių rajono savivaldybės Priešgaisrinėje tarnyboje, pažymėjimai įteikti:

– Mariui Prišmontui;

– Algirdui Fabijonavičiui;

– Jonui Siebai;

– Jonui Malkauskui;

– Alvydui Balskui;

– Vidui Butkui;

– Danieliui Mikalauskui;

– Jonui Mariui Siebai;

– Vytautui Blažinauskui;

– Alfonsui Vainavičiui;

– Nedui Vainavičiui;

– Egidijui Paškauskui;

– Aurimui Pešteniui;

– Audriui Bytautui;

– Gintarui Ribinskui;

– Eligijui Grikšai;

– Virginijui Raukčiui;

– Sigitui Bagočiui;

– Šarūnui Levanauskui.

Savanorių ugniagesių, kurie dirbs gaisrų prevencijos srityje, pažymėjimus gavo:

– Tomas Katkus;

– Artūras Petrauskas;

– Saulius Širvys;

– Giedrius Apūkas;

– Darius Martinkus;

– Jolita Vainavičienė;

– Žaneta Paškauskė;

– Jovita Siebienė;

– Antanas Nekrašius.