PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 3 d. 10:39

Telšiuose diskutuota apie įtraukties įgyvendinimą ugdymo įstaigose

Telšiai

Etaplius.ltŠaltinis: Telšių rajono savivaldybės inf.


299952

Balandžio 30 d. Telšių rajono savivaldybės Šeimos taryba inicijavo pokalbį – diskusiją su VšĮ „Pokyčių ambasada“ steigėja ir Žmonių su negalia teisių stebėsenos komisijos nare prie Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos Klementina Gruzdiene apie įtraukties įgyvendinimą Telšių rajono savivaldybės ugdymo įstaigose. Diskusijos tema – įtraukties įgyvendinimas Telšių rajono savivaldybės ugdymo įstaigose.

Savivaldybės administracijos Didžiojoje salėje pokalbio dalyvius pasveikino Telšių rajono savivaldybės meras Tomas Katkus. Rajono vadovas apgailestavo, jog visuomenėje vis dar gyva nuostata, kad įtrauklusis ugdymas – tai kažkokia problema. Anot T. Katkaus, kiekvienas vaikas yra mūsų visuomenės dalis. Tai yra mūsų gyvenimas. Todėl kiekvienam mokiniui būtina kurti palankią mokymosi aplinką, kurioje jie jaustųsi priimti, vertinami ir suprasti. O tokios diskusijos, mero teigimu, yra būtinos ir sveikintinos, nes skatina bendradarbiavimą, toleranciją ir pagarbą kitų požiūriams bei gebėjimams.

VšĮ „Pokyčių ambasada“ steigėja K. Gruzdienė pasidžiaugė tokiu rajono vadovo požiūriu: ne užuojauta, o optimizmas skatina visuomenėje permainas.

Pasibaigus diskusijoms Telšių rajono savivaldybės Šeimos taryba susirinkusius pakvietė į Telšių kultūros centre vykusią filmo „Aš esu“ peržiūrą. „Aš esu“ filmas itin aktualus tėvams, esantiems vaikų negalios priėmimo kelio pradžioje, taip pat specialistams, švietimo bendruomenei, taip pat savivaldos atstovams, kasdien susiduriantiems su iššūkiais sprendžiant šeimų, kuriose auga vaikai su negalia, problemas.


Foto galerija: