PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 17 d. 09:25

Telšių švietimo įstaigose – remontų įkarštis

Telšiai

Etaplius.LTŠaltinis: Telšių rajono savivaldybė


309876

Telšių rajono savivaldybės vicemeras Almantas Lukavičius kartu su Savivaldybės administracijos Statybos ir urbanistikos skyriaus Statybos poskyrio vedėju Adomu Žvirzdinu šią savaitę lankėsi Telšių „Kranto“ progimnazijoje bei įvertino ugdymo įstaigoje atliekamus remonto darbus.

Mokinių vasaros atostogų metu progimnazijoje atliekami trijų kabinetų kapitaliniai remontai. Iš „Tūkstantmečio mokyklos“ programos lėšų ugdymo įstaigoje bus įrengti STEAM, DESIGN THINKING ir IT kabinetai. Taip pat progimnazija sulauks aktų salės, holo, tualetų (pritaikytų neįgaliesiems) remontų, bus įrengtas judėjimo negalią turintiems moksleiviams keltuvas.

Telšių „Kranto“ progimnazijos direktorė Irena Daubarienė pabrėžė, jog mokyklos patalpos kapitalinio remonto nebuvo mačiusios daugiau kaip 40 metų – nuo pat pastatymo dienos. Tad šių investicijų mokyklos bendruomenė laukė jau senai. „Šiemet egzaminus laikę kitų mokyklų abiturientai stebėjosi, jog mūsų progimnazijoje gausu modernios įrangos, įrengti kondicionieriai, o kabinetai toli gražu nėra šiuolaikiški“, – prisiminė vadovė.

Telšių „Kranto“ progimnazijos direktorės pavaduotojas ūkio ir bendriesiems klausimams Donatas Vėlavičius vicemerui bei Statybos poskyrio vedėjui aprodė iš įstaigos sutaupytų lėšų tvarkomus mokyklos kabinetus. Anot pavaduotojo, kasmet mokykla yra pajėgi savo jėgomis suremontuoti kelis kabinetus. Tačiau šiemet iš Savivaldybės gavus papildomai lėšų paprastojo remonto sulauks daugiau klasių.

D. Vėlavičius atkreipė vicemero dėmesį į plastikinius langus, kuriuos jau yra būtina reguliuoti bei pasidomėjo dėl sporto salės apšvietimo keitimo. A. Lukavičius teigė, jog salės apšvietimui lėšos yra numatytos, o Statybos poskyriui nurodė įvertinti turimas galimybes sureguliuoti įstaigos langus.

Vicemeras kartu su Statybos poskyrio vedėju A. Žvirzdinu bei ugdymo įstaigos vadove I. Daubariene apžiūrėjo ir „Kranto“ progimnazijos lauko sporto bazę. Stadiono bėgimo takų, krepšinio aikštelės danga sutrupėjusi, vietomis atsilupusi, kitur jos iš viso jau nebelikę. Anot A. Žvirzdino, darbus atlikęs rangovas situaciją bandė taisyti dalį dangos pakeisdamas nauja, kitur lopė, tačiau akivaizdu, jog iš esmės problema nebuvo išspręsta.

Vicemeras A. Lukavičius Statybos ir urbanistikos skyriui nurodė iki naujų mokslo metų spręsti dangos remonto klausimą. O planuojant kitų metų biudžetą siūlyti Telšių rajono savivaldybės tarybai numatyti lėšas naujai dangai, „Kranto“ sporto aikštyne, įrengti.