PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 29 d. 14:15

Teleičių kaime įsikūrė šeiminiai namai

Kaunas

Etaplius.ltŠaltinis: Kauno rajono savivaldybės inf.


316031

Garliavos apylinkių seniūniją aplankė geros naujienos – antradienį čia duris atvėrė Vaiko gerovės centro „Gynia“ šeiminiai namai. Teleičių kaime pastatytame name gyvens aštuoni 13-18 metų vaikai, socialiniai darbuotojai bei padėjėjai, kurie su vaikais bus visą parą.

Tai antrieji šeiminiai namai Kauno rajone, 2021 metais pirmieji įsikūrė Ringaudų seniūnijoje. Savivaldybei teko apsišarvuoti kantrybe, norint pastatyti šiuos namus. Buvo skelbiami 35 konkursai, norint nupirkti pastatą šeiminiams namams. Deja, tinkamo namo nepavyko rasti, todėl savivaldybė šeiminius namus nusprendė statyti savo turimame sklype. Namas Teleičių kaime išdygo per rekordiškai trumpą laiką – tik 8 mėnesius.

Atidaryme dalyvavęs Kauno rajono meras Valerijus Makūnas džiaugėsi, kad nuo šiol globos namuose augę vaikai turės savo namus.

„Šie namai yra daugiau nei sienos ir stogas. Tai erdvė, kurioje nuo šiandien prasideda jūsų nauji gyvenimo etapai, kupini džiaugsmo, bendrystės, gyvenimiškų pamokų ir tarpusavio supratimo. Tegul šios jaukios patalpos atstoja savus namus, lai čia jums būna gera ir šilta gyventi. Būkite mylimi, gerbiami ir saugūs šiuose namuose“, – linkėjo meras.

Šeiminių namų gyventojams savivaldybė padovanojo šiltnamį, kuriame vaikai galės auginti daržoves, prieskonines žoleles.