PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Rugpjūčio 2 d. 14:45

Pomėgis šokinėti ant vilniečių automobilių baigėsi kalėjimo kameroje

Vilnius

Antrankiai, suėmimas (asociatyvi nuotr.) / Needpix

EtapliusŠaltinis: ELTA


312524

Vilniaus miesto apylinkės teismas penktadienį tenkino Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroro prašymą ir dviem mėnesiams leido suimti vyrą, kuris sostinėje apgadino automobilius ant jų užšokdamas.

Įtarimai jam pareikšti dėl viešosios tvarkos pažeidimo, pranešė prokuratūra.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, J. K., gimęs 1982 m., ne vieną kartą savo įžūliu elgesiu, vandališkais veiksmais ir demonstruodamas nepagarbą aplinkiniams, užšokdavo ant sankryžose ar prie prekybos centro sustojusių automobilių variklių dangčių, taip juos apgadindamas ir sukeldamas išgąstį vairuotojams.

Įtariama, kad kovo mėn. Vilniuje, Laisvės prospekto ir T. Narbuto gatvių sankryžoje, J. K. priėjo prie automobilio „Ford Focus“ ir užlipo ant jo variklio dangčio, taip jį apgadindamas.

Birželio mėnesį prie vieno sostinės prekybos centro vyras be priežasties, tyčia pribėgo prie automobilio „Volkswagen“ ir ant jo užšoko.

Liepą Pilaitės mikrorajone J. K. užšoko prie važiuojamoje kelio dalyje sustojusio automobilio „BMW“ variklio dangčio, po to užšoko ant dar dviejų automobilių. Dar kelis automobilius, išvažiuojančius iš stovėjimo aikštelių, jis, įtariama, apgadino Karoliniškių mikrorajone.

Ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo yra tęsiamas, jam vadovauja Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras, tyrimą atlieka Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

Nukentėjusiais šiame tyrime yra pripažinti 4 asmenys.

Baudžiamajame kodekse numatyta, kad tas, kas viešoje vietoje įžūliu elgesiu, grasinimais, piktybiškai tyčiodamasis arba vandališkais veiksmai demonstravo nepagarbą aplinkiniams ar aplinkai ir sutrikdė visuomenės rimtį ar tvarką, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.