PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Liepos 30 d. 11:45

Teismas Šilutės įmonės vadovą pripažino kaltu dėl papirkimo ir kitų nusikaltimų, skyrė 44,1 tūkst. eurų baudą

Šilutė

Unsplash.com nuotr.

Gytis PankūnasŠaltinis: ELTA


311955

Klaipėdos apygardos teismas Šilutėje kelių remonto ir statybos darbus vykdančios bendrovės vadovą D. L. pripažino kaltu dėl papirkimo ir kitų nusikaltimų, skyrė 44,1 tūkst. eurų baudą, pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Kaip teigiama STT pranešime spaudai, teismas patenkino Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro prašymą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu ir D. L. pripažino kaltu dėl papirkimo, turto iššvaistymo ir dokumentų klastojimo. Vyrui teismas skyrė galutinę 44 100 eurų baudą.

STT pareigūnų surinktais duomenimis, Šilutės rajono savivaldybės administracijos užsakymu D. L. vadovaujama įmonė vykdė rangos darbus įvairiuose Šilutės miesto bei rajono objektuose. Siekdamas užsitikrinti tuometinio Šilutės rajono savivaldybės administracijos vadovo palankumą, D. L. sutiko įmonės vardu apmokėti sąskaitas už fasado ir vidaus apdailos medžiagas, kurios buvo panaudotos administracijos vadovo privataus namo statybai. Apmokėtų medžiagų bendra vertė siekė daugiau nei 60 000 eurų.

Klaipėdos apygardos teismo priimtas baudžiamasis įsakymas yra įsiteisėjęs.

Anot STT, ši byla atskirta nuo tebevykstančio ikiteisminio tyrimo, kuriame įtarimai dėl kyšininkavimo ir dokumentų klastojimo pareikšti minėtam buvusiam Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktoriui Virgilijui Pozingiui bei kitos privačios bendrovės vadovui dėl papirkimo, dokumentų klastojimo ir turto iššvaistymo.

Ikiteisminį tyrimą šių dviejų asmenų atžvilgiu atlieka STT, tyrimui vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūra.