PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Rugsėjo 13 d. 12:13

Lošimų priežiūros tarnybos „Top sport“ skirta 25 tūkst. eurų bauda - teisėta

Lietuva

EtapliusŠaltinis: BNS


318411

Lošimų priežiūros tarnyba teisėtai skyrė 25 tūkst. eurų baudą azartinių lošimų įmonei „Top sport“, nusprendė teismas.

Regionų administracinis teismas rugsėjo 12 dieną atmetė bendrovės skundą ir paliko galioti tarnybos įsakymą, kuriuo „Top sport“ pripažinta pažeidusi įstatymą, nes neužtikrino, kad lošėjas, pateikęs prašymą nelošti ir įtrauktas į Apribojusių savo galimybę lošti asmenų registrą, neloštų jos nuotolinių lošimų.

„Teismas (...) konstatavo, kad „Top sport“ (...) pažeidė Azartinių lošimų įstatymą, todėl atmetė bendrovės skundą kaip nepagrįstą“, – penktadienį pranešė teismas.

„Top sport“ teismui teigė, kad įsakymas yra neteisėtas, nes priimtas neįsigilinus į situaciją ir klaidingai interpretuojant faktus.

„Nors lošėjas buvo pateikęs prašymą nelošti, tačiau prie bendrovės („Top sport“ – BNS) sistemos prisijungė ir atliko nuotolinius statymus dar tuo laikotarpiu, kol nebuvo pateikęs tokio prašymo ir neatsijungė nuo sistemos, todėl objektyviai bendrovė negalėjo patikrinti minėto lošėjo ir apriboti jo galimybės lošti“, – teismui teigė „Top sport“.

Vis dėlto teismas sprendė, kad lošėjas, savo valia apribojęs galimybę lošti ir pateikęs tokį prašymą, turėjo pagrįstą pagrindą tikėtis, kad jam nebus leidžiama lošti.

„Bendrovė, organizuodama nuotolinius lošimus ir būdama atsakinga už tinkamą įstatymo nuostatų įgyvendinimą, privalėjo pasirinkti tinkamas priemones įstatymo reikalavimams įgyvendinti“, – teigė teismas.

Teismas nurodė, kad bauda yra proporcinga pažeidimams, skirta remiantis teisės aktais, tad nėra pagrindo ją sumažinti ar panaikinti.