PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Liepos 22 d. 11:21

Teismas keturiems asmenims už vagystes skyrė laisvė atėmimo ir laisvės apribojimo bausmės

Panevėžys

Freepik.com nuotr.

Gytis PankūnasŠaltinis: ELTA


310666

Panevėžio apylinkės teisme išnagrinėta baudžiamoji byla, kurioje nuteisti keturi asmenys, gyvenantys Radviliškio rajone, tačiau vagystes vykdę Panevėžio, Radviliškio rajonuose, Ukmergėje, Kelmėje.

Kaip pranešė Panevėžio apylinkės teismas, trys radviliškiečiai L. A., R. S., K. V., A. S. pripažinti kaltais dėl vagysčių, jiems skirtos su laisvės atėmimu ar apribojimu susijusios bausmės.

A. S. (moteris) skirta galutinė 1 metų 4 mėnesių laisvės apribojimo bausmė, įpareigojant bausmės metu būti namuose nuo 22 iki 6 valandos, išskyrus, jei nebuvimas nustatytu laiku susijęs su darbu ar mokslu. Be to, konfiskuotas moters automobilis „BMW“.

Teismas L. A. pripažino kaltu ir, subendrinus su jau anksčiau skirta laisvės atėmimo bausme, skyrė laisvės atėmimo bausmę 1 metams 9 mėnesiams.

R. S. skirta galutinė subendrinta laisvės atėmimo bausmė 2 metams 6 mėnesiams, o K. V. – laisvės atėmimo bausmė 2 metams.

Anot teismo, bylos duomenimis, veikdami bendrininkų grupėje, trys radviliškiečiai vyrai L. A., R. S. ir K. V. teisti atitinkamai 10, 13, 16 kartų ir moteris A. S, vieno iš jų sugyventinė, įvykdė 6 vagystes, sugadino turtą bei pasisavino banko kortelę su prisijungimo duomenimis.

Pasak teisėsaugos, moteris bendrininkus savo automobiliu nuveždavo į vagystės vietas, vyrai vykdydavo nusikalstamas veikas – pavogė iš ūkininko ūkio Panevėžio rajone žemės ūkio techniką, dalis, metalą, dyzelinį kurą, padangas ir ratlankius, Radviliškio rajone ir Kelmėje – dyzelinį kurą iš krovininių automobilių, o Ukmergėje – katalizatorių, kitas detales ir apgadino automobilį. Bevogdami kurą Kelmėje buvo sulaikyti policijos pareigūnų.

„Nors trys nuteistieji vyrai teismo posėdyje pripažino padarę nusikalstamas veikas, gailėjosi, tačiau nusikaltimus darė veikdami bendrininkų grupėje ir būdami recidyvistais. Teismas sprendė, kad bausmės tikslai jiems bus pasiekti skiriant laisvės atėmimo bausmes.

Moters vaidmuo nusikaltimų padaryme buvo pagalbinis ir įvertinus tai, kad ji neteista, teismas skyrė laisvės apribojimo bausmę. Atsižvelgus į tai, kad nusikaltimus vykdė naktį, įpareigota bausmės metu būti namuose nuo 22 iki 6 valandos“, – teismo pranešime cituojama bylą nagrinėjusi Panevėžio rūmų teisėja Ilona Kvalitaitė.

Teismo sprendimu, nuteistieji solidariai turės atlyginti nukentėjusiesiems padarytą daugiau nei 5 tūkst. eurų turtinę žalą, atlyginti konfiskuoto automobilio nugabenimo ir saugojimo išlaidas.

Šis teismo nuosprendis gali būti skundžiamas Panevėžio apygardos teismui.