PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Verslas2024 m. Birželio 19 d. 10:20

Teismas: bauda „British American Tobacco“ už paslėptą reklamą – pagrįsta

Pasaulis

Pixabay.com nuotr.

Goda VileikytėŠaltinis: BNS


305490

Jungtinės Karalystės tabako milžinės „British American Tobacco“ valdoma įmonė „British American Tobacco Lietuva“ skleidė paslėptą reklamą apie tabako gaminius, todėl turi sumokėti beveik 3 tūkst. eurų baudą, nusprendė teismas.

Regionų administracinio teismo Vilniaus rūmai pirmadienį atmetė bendrovės prašymą panaikinti Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento (NTAKD) jai skirtą baudą, trečiadienį pranešė teismas.

„(„British American Tobacco“ BNS) paslėptai skleidė informaciją apie tabako gaminius pateikdama informaciją, skatinančią įsigyti ir vartoti tabako gaminius taip, kad galėjo suklaidinti reklamos vartotojus dėl šios informacijos tikrojo tikslo (sudarydamas įspūdį, kad yra reklamuojamas ne tabako gaminys), o tai atitinka paslėptos reklamos apibrėžimą“, – pranešime teigė teismas.

Įmonė teismui teigė siekusi pateikti išsamią informaciją apie tabako kaitinimo įrenginį, o ne jį reklamuoti.

Teismo teigimu, skatinant įsigyti įrenginį kartu skatinama įsigyti ir tabako gaminių, todėl netiesiogiai skleidžiama informacija ir apie šiuos gaminius.

„Vartotojui, susidomėjusiam įrenginiu, skirtu vartoti tabako gaminius, atskleidžiama ir informacija apie tabako gaminius, o vartotojui, jau žinančiam apie šio įrenginio paskirtį, tokia informacija yra primenama apie šio įrenginio naudojimą“, – teigė teismas.

Bendrovė pažeidimą padarė ne pirmą kartą, be to, nebuvo lengvinančių ar sunkinančių aplinkybių, todėl teismas nusprendė, jog 3 tūkst. eurų bauda yra proporcinga.

Regionų administracinio teismo sprendimas dar gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.