PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Liepos 18 d. 14:04

Tauragės kultūros rūmuose – Eglės Lipinskaitės paroda „Išplaukę prisiminimai“

Tauragė

Tauragės kultūros centro nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Tauragės kultūros centras


310205

Tauragės kultūros rūmuose, Edmundo Mažrimo salėje – Eglės Lipinskaitės paroda „Išplaukę prisiminimai“.

„Parodoje Eglė Lipinskaitė pristato akvarelės technika sukurtus paveikslus. Jau pirmu žvilgsniu peržvelgus kūrinius, matyti, kad dailininkė profesionaliai ir meistriškai įvaldžiusi akvarelės liejimo būdus. Akvarele išplukdomi prisiminimai virsta nuostabiais kūriniais. Tapydama autorė virtuoziškai išsaugo akvarelės skaidrumą, lengvumą, puikiai derina jautrius mikro judesius su plačiais teptukų mostais. Akvarelės ir vandens esencija virsta kūriniais, kurie pasakoja ne prisiminimų nuotrupas, bet ištisas išplaukusias ir besitransformuojančias istorijas. Formų ir linijų minkštumas sukuria harmoningus vaizdus, kuriuose nuo romantinio peizažo erdvės ir figūratyvumo, einama link konceptualesnių temų. Paveikslų siužetai dinamiški, tarsi banguojanti prisiminimų upė nuvilnija ir veda žiūrovo žvilgsnį, kviečia žiūrėti, analizuoti, patirti“, – apie savo kūrybinį kelią pasakojo parodos autorė.

Meno kūrinys yra kuriamas kaip regimybė, kuri yra nukreipta tiek į pasaulio patirtį, tiek į galimybę šią patirtį atverti kitam subjektui. Kūrybiniai sumanymai randasi ne tik iš asmeninių atsiminimų, bet iš jausmų ir nuotaikų, kurias inspiruoja pasaulis.

Žvelgiant į parodos kolekciją galima nujausti Eglės Lipinskaitės neišsenkančią aistrą kūrybai ir meilę gyvenimui. Susidaro įspūdis, kad dailininkė sklando tarp gamtos stichijų ir šmėsteli mintis: gal jai neegzistuoja žemės gravitacijos dėsniai. Ji nuskraidina savo kūryba žiūrovą ten, kur prisiminimai lyg paslaptingi sparnai paliečia kiekvieno širdį.

Eglė Lipinskaitė gyvena ir kuria Marijampolėje. Ji yra baigusi Šiaulių pedagoginį tuometinį institutą ir VDA vizualinio dizaino magistrantūros studijas.

Parodos kuratorė Tauragės kultūros centro dailininkė-edukatorė Areta Didžionienė.

„Užsukite į Tauragės kultūros centrą ir patirkite meno galią“, – kviečia organizatoriai.

Paroda Edmundo Mažrimo salėje eksponuojama iki rugpjūčio 3-iosios.