REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 17 d. 08:45

Tauragės delegacija lankėsi Karlovaco mieste

Tauragė

Etaplius.ltŠaltinis: Tauragės rajono savivaldybė


301491

Gegužės 6-10 dienomis, Tauragės delegacija lankėsi partnerio mieste Karlovace įgyvendinant projektą „Mes suvienijame jėgas dėl žalios ateities“.

Projekto „Mes suvienijame jėgas dėl žalios ateities“ tikslas – dalintis žiniomis ir gerinti ES ir Turkijos Respublikos dialogą, sujungti Turkijos miestus ir Europos Sąjungos šalis, skatinti Europą tapti žalesne, skatinti Lietuvą ir skatinti Tauragę.

Konkretus tikslas – projekto rengėjas Činės miestas (Cine), pasinaudodamas Karlovaco miesto, parengusio ir priėmusio veiksmų planą, patirtimi, parengs ir sukurs Tvarios energetikos ir klimato veiksmų planą (SECAP). Pats Karlovacas yra geras pavyzdys įgyvendinant žalios ir tvarios politikos gaires, todėl partneriai iš Turkijos ir Lietuvos kai kurias iš jų pamatė Karlovace ir įgis patirties kuriant SECAP savo miestuose.

Prie Tauragės savivaldybės projekto komandos kelioms dienoms buvo prisijungęs ir Tauragės rajono meras Dovydas Kaminskas, kuris vyko susipažinti su Karlovaco meru, susipažinti su jų vykdomais projektais, keliu link tvarios ateities, jaunimo gyvenimu mieste, švietimo, sporto ir kultūros sistemomis, miesto infrastruktūros priežiūra, turizmo patirtimi bei kitais miesto partnerio rūpimais klausimais.

Vizito metu aplankyti objektai ir susipažinta su jų veikla:

Turkijos ambasada;

Turkijos Yunus Emre institutas Zagrebe;

Karlovaco savivaldybė;

REGEA agentūra;

Geotermika gręžinio ir statybos vieta;

Bibliobusas (biblioteka ant ratų);

Nikolos Teslos muziejus;

Tėvynės karo atminimo muziejus;

Karlovaco hostelis Selcės miestelyje su saulės elektrinėmis;

Karlovaco šilumos tinklai;

Karlovaco nuotekų valymo įrenginiai;

Nevyriausybinė „Carpe diem“ ogranizacija Europos dienos progai pažymėti;

Laivo replika panaudota turistiniam projektui ir ekskursija juo Kupos upe;

Susitikimas su Zagrebo Europos komisijos nariais ir darbuotojais.

Karlovacas ir Tauragė miestais partneriais tapo 2012 metais po sėkmingai įvykdyto projekto „Violets in school“ (Žibuoklės mokykloje). Šiuo metu su šiuo miestu partneriu yra pateiktos paraiškos ERASMUS sporto projekte ir ERASMUS švietimo projekte. Paraiškos yra vertinamos ekspertų, laukiame teigiamo įvertinimo ir sėkmingo tolimesnio bendradarbiavimo.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA