PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 13 d. 15:40

Tauragės bendruomenė šventė 20-ąjį prisijungimo prie ES jubiliejų švarindama miesto teritoriją

Tauragė

Etaplius.LTŠaltinis: Tauragės rajono savivaldybė


301036

Švari ir saugi aplinka tampa vis svarbesniu prioritetu tiek pasauliniu, tiek vietiniu mastu. Siekiant šio tikslo ir pabrėžiant Europos Sąjungos 20-ąjį prisijungimo jubiliejų, gegužės 9 d. Tauragės bendruomenė suvienijo pastangas švarindama miesto teritoriją šventiniame renginyje pavadinimu „Gamta skambina – ar atsiliepsi?“.

Tauragės rajono savivaldybės administracijos organizuojamos šventės metu įvyko visa miestą apimanti švarinimo akcija, kurioje dalyvavo septynios mokyklos: Tarailių progimnazija, Žalgirių gimnazija, Šaltinio progimnazija, Aušros progimnazija, Tauragės SMC, Jovarų mokykla ir M. Mažvydo progimnazija. Prie jos prisijungė Tauragės rajono savivaldybės administracijos darbuotojai, TRATC, Tauragės miesto ir Tauragės seniūnijų darbuotojai.

Dalyviai ėmėsi iniciatyvos švarinti miesto erdves aplink savo teritorijas, taip pat Pikniko parką, Jūros upės pakrantę ir pievą esančią šalia Hipodromo gatvės. Norint pabrėžti bendrą atsakomybę ir solidarumą, šio renginio dalyviai, demonstravo ryžtingumą ir norą bendradarbiauti dėl geresnės ateities.

Norime išreikšti padėką įmonei UAB „Dunokai“, kuri savo veikla aktyviai prisidėjo prie švarinimo akcijos. Jos atstovai apvažiavo akcijos metu tvarkytas teritorijas ir surinko maišus su atliekomis, kuriuos perdavė atliekų tvarkytojams.

Švarinimo akcija „Gamta skambina – ar atsiliepsi?” yra tik vienas iš daugelio renginių, kurie vyksta Tauragės mieste siekiant didinti ekologinį sąmoningumą. Akcijos organizatoriai atkreipia dėmesį, kad atliekų rinkimas ir perdirbimas yra tik bandymas susitvarkyti su mūsų elgesio pasekmėmis, itin svarbu yra atsakingas ir sąmoningas kasdienis vartojimas.