PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Veidai2024 m. Spalio 2 d. 09:08

Tauragės apylinkės teismo Šilutės rūmuose atsisveikinta su kadenciją baigusia teisėja V. Pankauskiene

Šilutė

Rasa VekterienėŠaltinis: Tauragės apylinkės teismo inf.


321558

Tauragės apylinkės teisme Šilutės rūmuose padėkos žodžiai skambėjo teisėjai Virginai Pankauskienei, kuri baigė savo kaip teisėjos kadenciją, sulaukusi įstatymų nustatyto pensinio amžiaus.

25-erius metus teisėjos pareigas ėjusiai Virginai Pankauskienei buvo perduotos Lietuvos Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos ir Teisėjų tarybos pirmininkės Sigitos Rudėnaitės padėkos už nepriekaištingai vykdytą teisėjo misiją, ilgametes teisingumo paieškas ir apgintas bendražmogiškąsias vertybes.

Tauragės apylinkės teismo teisėja Jurgita Vaitkevičienė šio teismo kolektyvo vardu dėkojo teisėjai Virginai Pankauskienei už ilgametį darbą, profesionalumą, aukštus etikos standartus, linkėdama naujame gyvenimo etape skirti laiko sau, savo pomėgiams, artimiesiems ir svajonėms, kurių dar nespėjo įgyvendinti.

Gražius padėkos žodžius ir prasmingus palinkėjimus teisėjai Virginai Pankauskienei Klaipėdos apygardos teismo vardu skyrė teisėjos Daiva Jazbutienė ir Lina Nainienė, anksčiau teisėjomis dirbusiomis ir Tauragės apylinkės teisme Šilutės rūmuose, Teisėjų asociacijos vardu teisėjas Svajūnas Bliūdsukis ir Šilutės advokatai bei jų padėjėjai.

Paskutinę dieną teisėjos pareigas einanti Virgina Pankauskienė prisiminė savo, kaip teisininkės, kelio pradžią. Teigė, kad teisėjo darbas yra atsakingas, reikalaujantis daug jėgų, nes mintys apie nagrinėjamas bylas, priimamus sprendimus neapleidžia ir po darbo valandų. Teisėja pasidžiaugė savo kelyje sutikusi tik gerus žmones ir sakė, kad išeinant gaila palikti draugišką, darbštų, atsakingą darbuotojų kolektyvą, todėl padėkojo visiems ir palinkėjo sveikatos, geros nuotaikos ir kartais lengvesnio, paprastesnio požiūrio į sudėtingas situacijas.

Trumpa teisėjos biografija:

Gimimo metai ir vieta: 1960 m. Kaliningrado sr., Rusija

Išsilavinimas: 1996 m. Vilniaus universitetas. Teisininko kvalifikacija

Teisinio darbo patirtis:

1993-11–1999-12 Šilutės rajono apylinkės prokuratūra, prokurorė

1999-12–iki šiol Tauragės apylinkės teismo Šilutės rūmai (iki 2017-12-31 Šilutės rajono apylinkės teismas), teisėja; nuo 2005-09–2006-04 l. e. šio teismo pirmininko pareigas; 2006-04–2011-04, 2012-02–2017-02 šio teismo pirmininkė).