PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 1 d. 15:18

Tauragėje apsilankė projekto „We Join Forces For The Green Future“ partneriai

Tauragė

Tauragės rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Tauragės rajono savivaldybė


307330

Tęsiant tarptautinio projekto „Suvienijame jėgas dėl žalesnės ateities“ („We Join Forces For The Green Future“) bendradarbiavimą, Tauragėje, birželio pabaigoje lankėsi Turkijos miesto Šinė (Çine) ir Kroatijos miesto Karlovac atstovai.

Pažintinis vizitas skirtas dalytis patirtimi kovojant su klimato kaita ir aplinkosaugos klausimais, kaip galima tausoti žemės išteklius, taupyti energijos kaštus, efektyviai išnaudoti pagamintą energiją ar panaudoti nereikalingas medžiagas.

Vizito metu Tauragės savivaldybės vicemeras Donatas Dirginčius ir specialistai pristatė Tauragės rajono savivaldybės vystomus projektus bei planus, Žaliojo regiono atstovas Edvinas Benetis pristatė elektrinių autobusų, autobusų stotelių ir elektroninio bilieto plėtrą regione. Buvo aplankyta moderniausia rajono Martyno Mažvydo progimnazija, Steam centras, Vėjo jėgainių edukacija Lauksargiuose. Susipažinta su Tauragės šilumos tinklų, Tauragės vandenų nuotekų valymo įrenginių, Tauragės autobusų parko veikla. Susipažinta su Tauragės istorija Santakos muziejuje, ir pasigrožėta mūsų gamta Pagramančio regioninio parke.

Tai jau trečias projekto partnerių susitikimas. Pirmasis sausio 16–19 d. vyko Šinėje (Turkija), o gegužės 6–10 d. projekte dalyvaujančių miestų atstovai lankėsi Karlovace (Kroatija).

2023 m. lapkričio 1 d. startavusio projekto dalyvių esminiai tikslai – stiprinti Turkijos, Kroatijos ir Lietuvos dialogą su ES vietos valdžios institucijomis ir stiprinti šių vietos valdžios institucijų gebėjimus imtis veiksmų, susijusių su klimatu ir aplinka.

Klimato kaita ir jos neigiamos pasekmės yra pasaulinė problema, tačiau sprendimų paieškos prasideda lokaliose vietose. Nesvarbu, kuriame pasaulio krašte bebūtume, dideliame ar mažame mieste, mūsų pareiga yra kovoti su šia problema. Kaip vietos valdžios institucijos, norime pereiti prie tvaresnio, mažai anglies dioksido į aplinką išskiriančio ir efektyviai išteklius naudojančio pasaulio.

Tauragės rajono savivaldybė džiaugiasi galėdama būti projekto partneriais su pareiškėja Šinės savivaldybe ir miesto partneriu Karlovaco savivaldybe bei aplinkosaugininkų energetikos asociacija projekte „Suvienijame jėgas dėl žalesnės ateities“, kurio Nr. TR2020/DG/01/A2-01/065, kuriai buvo suteikta dotacija pagal „Turkijos ir ES giminiavimosi schemą – II dotacijų schemą (TTGS-II)“.