PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Balandžio 30 d. 13:53

Tarybos posėdyje priimti gyventojams aktualūs klausimai

Marijampolė

Marijampolės savivaldybės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Marijampolės savivaldybės meras


299707

Vakar, 13-ajame Tarybos posėdyje buvo svarstyta 40 darbotvarkės klausimų, dalis jų buvo formalūs, privalomi atnaujinti pagal pasikeitusius teisės aktus, dalis – aktualūs savivaldybės gyventojams.

„Ryto“ pagrindinės mokyklos prašymu, nuo š. m. rugsėjo 1 d. keisis mokyklos struktūra ir turėsime dar vieną progimnaziją.

Atnaujinus ir Sporto centrui perdavus P. Armino g. esančią sporto bazę, tas pats padaryta ir su šalia esančiais bėgimo takais bei stadionu. Ateityje planuojama sutvarkyti ir šią sporto infrastruktūrą.

Pakoreguoti Smulkaus ir vidutinio verslo rėmimo fondo nuostatai, kuriais siekiama sukurti galimybę fondo lėšomis paskatinti naujų darbo vietų kūrimą ir inovacijų plėtrą, numatant galimybę ne tik kompensuoti dalį jau patirtų išlaidų, bet ir prisidėti prie perspektyvių verslo projektų įgyvendinimo.

Pritarta projekto „Inžinerinių eismo saugumo priemonių įdiegimas Marijampolės miesto Vilkaviškio gatvėje, įrengiant žiedinę sankryžą“ įgyvendinimui. Vilkaviškio, Vokiečių ir J. Ambrazevičiaus-Brazaičio gatvių sankirtoje planuojama įrengti žiedinę sankryžą, numatyti saugų pėsčiųjų patekimą, įrengti žiedinės sankryžos apšvietimą, rekonstruoti dalį inžinerinių tinklų ar atstatyti esamus, sutvarkyti aplinką, numatyti sklandų sujungimą su pėsčiųjų/dviračių takais.

Pritarta projekto „Marijampolės krašto ir Prezidento Kazio Griniaus muziejaus projekto „Marijampolės krašto ir Prezidento Kazio Griniaus muziejaus patalpų Vytauto g. 31 ir 29 modernizavimas“ rengimui ir įgyvendinimui. Planuojama pritaikyti pirmo aukšto muziejaus patalpas Vytauto g. 31 ir dalį patalpų Vytauto g. 29, įrengti bendrąsias lankytojų aptarnavimo erdves, keičiamų parodų salę su modernia eksponavimo įranga, daugiafunkcę edukacinę salę su mobilia kūrybinių dirbtuvių zona, viešą kultūrinių leidinių skaityklą-archyvą muziejininkams ir kitiems interesantams.