PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sportas2024 m. Liepos 12 d. 08:23

Tarptautinėje dziudo stovykloje ir turnyre Alytuje – pusantro šimto dalyvių

Alytus

Etaplius.LTŠaltinis: Alytaus miesto savivaldybė


309100

Alytaus sporto mokyklos dziudo salėje praūžė tarptautinis dziudo turnyras, skirtas A. Juozapavičiui atminti. Šis turnyras, organizuojamas jau 35-ąjį kartą Alytaus sporto klubo „Alytis“, pritraukė apie 150 sportininkų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš tolimosios Moldovos Respublikos, Rumunijos, Ukrainos ir Estijos.

Pasibaigus turnyro kovoms, sportininkai ir treneriai išvyko į tarptautinę dziudo stovyklą „Daugai 2024“. Stovyklos dalyviai turėjo galimybę dalyvauti intensyviose treniruotėse, kuriose buvo tobulinama dziudo technika, taktika, stiprinamas psichologinis ir fizinis jaunųjų sportininkų pasirengimas. Stovyklos dalyviai ne tik treniravosi, bet ir dalyvavo seminaruose apie naujausias pasaulines dziudo imtynių metodikas, kurias pristatė šios sporto šakos treneris Kris Bastiaensen iš Belgijos – triskart pasaulio dziudo čempiono Casse Matthias mentorius. Ir sportininkams ir treneriams tai buvo puikus laikas skirtas ne tik pagilinti profesines žinias, bet ir galimybė artimiau pabendrauti, pasidalinti patirtimi, kurti naujas draugystes. Daugelis dalyvių pastebėjo, kad būtent draugiška atmosfera ir bendras tikslas – meilė dziudo – buvo tai, kas suvienijo visus stovyklautojus.

Sportininkai išsiskirstė su didele motyvacija tęsti savo kelionę dziudo sporto šakoje ir vėl kitais metais susitikti 36-ąjame A. Juozapavičiaus atminimo turnyre Alytuje.
Šis sporto projektas iš dalies buvo finansuojamas Alytaus miesto savivaldybės, kuri nuolat remia prasmingas iniciatyvas, prisidedančias prie sporto ir jaunimo ugdymo.