PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Veidai2024 m. Birželio 20 d. 13:50

Tamsioji televizijos pusė: P. Skučo kova dėl šmeižto su LNK žinių tarnybos vadovu baigėsi

Lietuva

Paulius Skučas, Rolandas Agintas / Alfa.lt

ALFAŠaltinis: Alfa.lt


305796

Už spindinčio televizijos fasado – įtampa, pykčiai ir apkalbos. Tokios aplinkybės paaiškėjo po to, kai garsus TV eterio veidas, o dabar – renginių vedėjas Paulius Skučas kreipėsi į teismą dėl LNK žinių tarnybos vadovo Rolando Aginto šmeižto, kurį pastarasis galėjo paskelbti buvusio LNK veido kolegoms.

Už spindinčio televizijos fasado – įtampa, pykčiai ir apkalbos. Tokios aplinkybės paaiškėjo po to, kai garsus TV eterio veidas, o dabar – renginių vedėjas Paulius Skučas kreipėsi į teismą dėl LNK žinių tarnybos vadovo Rolando Aginto šmeižto, kurį pastarasis galėjo paskelbti buvusio LNK veido kolegoms.

Nors iki šiol nėra iki galo aišku, kokios apkalbos sukėlė pykčius tarp dviejų žinomų vyrų, posėdžio metu paaiškėjo, kad buvęs LNK žinių vedėjas P. Skučas į teismą padavė savo buvusį vadovą R. Agintą dėl apie jį, kaip teigia pats TV laidų vedėjas, paskleistų tikrovės neatitinkančių, garbę ir orumą žeminančių duomenų pripažinimo tikrovės neatitinkančiais bei prašė neturtinės bei turtinės žalos atlyginimo.

Paulius Skučas / Alfa.lt

Pasak P. Skučo advokato Edvardo Steckio, nesutarimas tarp laidų vedėjo ir žinių vadovo kilo dėl to, kad dar tuomet, kai žinomas laidų vedėjas dirbo LNK, dėl tam tikrų priežasčių buvo iškviesta skubi mobilioji psichologinės pagalbos komanda. Panašu, kad po komandos apsilankymo LNK kolektyve pasklido nepagrįstos kalbos apie P. Skučo sveikatą ir psichologinę būseną.

Nepatvirtintais portalo duomenimis, ši istorija prasidėjo 2023 m. gegužę, kai iš gyvenimo pasitraukė tuometinis LNK žurnalistas Vilius Stankevičius. Tuo metu į viešumą kaip tik buvo iškilusi istoriją, jog žurnalistas buvo teistas už lytinius santykius su trylikamečiu. Po šios tragedijos, Alfa.lt žiniomis, psichologinė pagalba galėjo būti teikiama visam LNK kolektyvui, o teismo metu paaiškėjo, kad mobili psichologinė pagalba buvo samdyta iš „FMC Group“ įmonės, kuriai vadovauja žinomas sporto kineziterapeutas Laurynas Gumbis. Tačiau, vėlgi nepatvirtintais duomenimis, R. Agintas galėjo kolektyve skleisti nepagrįstas kalbas apie P. Skučo psichologinę būseną.

Rolandas Agintas / ELTA

Dabartiniais duomenimis, byla tarp dviejų vyrų buvo užbaigta taikos sutartimi, o bylą nagrinėjusi teisėja Renata Kasimovienė ją užvertė birželio 18 d. Tačiau, portalo žiniomis, iki tol viešai nagrinėta byla buvo pripažinta nevieša, duomenys apie ją nėra teikiami.

Apie šios istorijos baigtį feisbuke pusiau viešai paskelbė ir pats P. Skučas.

„Bičiuliai, visi pažįstami bei nepažįstami, kuriuos aš esu sutikęs, ir kurie esate sutikę mane. Šį postą rašau dėl situacijos, kuri per pastaruosius metus buvo labai nemaloni man, artimiesiems, šeimai. Situacijos, kuri pareikalavo daug jėgų ir laiko ieškant teisybės bei supratimo kas, kodėl ir kokiu mąstu galėjo bandyti pažeminti mano garbę ir orumą.

Į daug klausimų atsakyta (kas ir kaip padarė, kad man būtų nemalonu, nepatogiau), o į kai kuriuos klausimus, matyt, atsakymo nesužinosiu niekados (kiek toli mane žeminanti info galėjo iškeliauti ir kas ją girdėjo)“, – feisbuke rašo buvęs LNK televizijos veidas.

Anot P. Skučo, byla buvo užbaigta taikos sutartimi, tačiau pastarosios sąlygos jį tenkina.

„Byla baigta su joje pasiekta abiejų šalių taikos sutartimi. Taikos sutarties duomenys yra konfidencialūs. Bet noriu pasakyti, kad taikos sutartis mane tikrai tenkina ir manau, kad teisybė triumfavo“, – teigia žinomas TV veidas.